Dubrovnik apsolutni rekorder već na početku sezone!

APSOLUTNI rekorder na početku turističke sezone je, očekivano, Dubrovnik. U gradu gospara ove se godine očekuje više od 200 tisuća novih noćenja, što će na godišnjoj razini ukupno donijeti 20-ak milijuna eura.

Sjajan početak turističke sezone u Dubrovniku. Novi gosti dolaze, stari se vraćaju pa je tako samo od početka godine do 9. svibnja u Dubrovniku boravilo više od 99 tisuća turista što je za 13 posto više nego lani, kaže Sandra Milovčević iz Turističke zajednice.

Sukladno najavama očekuje se i porast putnika u zračnom prometu, a od kraja ožujka počeli su stizati i luksuzni kruzeri.

No, nisu "luksuzni gosti" jedini poželjni. "Mi jesmo elitni turistički brend ali ne želimo biti elitni turistički grad", poručio je u razgovoru za Media servis gradonačelnik Dubrovnika, Andro Vlahušić.

Uzevši u obzir da su Hrvati i dalje najvjerniji posjetitelji, i ponuda je prihvatljiva za svačiji džep, smatra Vlahušić.

Dubrovnik inače bilježi konstantni godišnji rast od 10 posto, a za očekivati je da i ova sezona ponovo bude "rekordna". Već prvi rezultati tome idu u prilog.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.