HND: Varga se mora ispričati, nikad predstavnik vlasti nije tako vrijeđao novinare

Foto: FAH

OPTUŽBE koje je ministar zdravlja Siniša Varga iznio na račun novinara koji prate njegov rad "ne pamte se niti od jednog predstavnika izvršne vlasti u Hrvatskoj", tvrdi Hrvatsko novinarsko društvo (HND).

Upitan u razgovoru za televiziju N1 da komentira novinarske članke i priloge o svom sukobu interesa, ministar je kazao: "Priča se i kaže se da je to usko povezano s javno nabavnim postupcima i da ima dovoljno indicija da se kaže da je jedan krug novinara rentno motiviran od strane industrije". Čak je precizno naveo iznos ukupne očekivane provizije od osam milijuna eura i dodao da se "može očekivati da je određeni honorar otišao novinarima koji stranpute u svojem moralu".

"Hrvatsko novinarsko društvo oštro osuđuje ovakav oblik pritiska ministra na novinarsku profesiju i apsolutno nedopustiv način difamacije kolega koji kritički izvještavaju o njegovom radu i mogućem sukobu interesa. Umjesto da razložno odgovori na kritike novinara i javnosti, jer se od ministra pa i svake javne osobe to očekuje, on se brani neargumentirano napadajući.

Smatramo da bi se ministar Varga trebao javno ispričati zbog tvrdnje da su novinari koji kritički pišu o ministru potkupljeni", stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik HND-a Zdenko Duka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.