Inspekcija pregledala makarsku plažu zatrpanu otpadom, gradonačelnik pokušao sakriti ekocid!

Foto: EkoMakarska

NAKON što je građanska inicijativa EkoMakarska jučer izvijestila javnost i Inspekciju zaštite okoliša o uništavanju poznate plaže Cvitačka, makarski gradonačelnik Tonći Bilić optužio je danas medije za objavu fotomontaža. No, u vrijeme dok se Bilić trudio uvjeriti javnost kako je riječ o neistinama, inspekcija je već bila na terenu i utvrđivala štetu, iako je, kako navode iz građanske inicijative EkoMakarska, Bilić "pokušao sakriti zlodjelo prema okolišu i zdravlju ljudi".

> Ovako se Makarska sprema za turističku sezonu: Poznatu plažu zatrpali glomaznim otpadom!

"Sinoć smo incident prijavili Inspekciji zaštite okoliša za koju moramo priznati da je posao danas odradila vrlo brzo i utvrdila činjenično stanje, te očekujemo kao podnositelji prijave i njihov zapisnik sa utvrđenim stanjem", navode iz EkoMakarske.

Skupa sanacija štete

"Gradonačelnik Grada Makarske Tonći Bilić danas je, nakon što je angažirao sve gradske službe da pokušaju sakriti zlodjelo prema okolišu i zdravlju ljudi, istodobno sazvao konferenciju za medije te izjavio sljedeće:

`Pojedini portali su jučer tijekom dana prenijeli neistine i očito je da pojedinci koji, pod navodnicima, vole grad Makarsku namjerno plasiraju lažne informacije. Svake se godine na istom mjestu (plaža Cvitačka op.a.) spaljuju grane borova i palmi nakon što vatrogasci obave podrezivanje - čišćenje istih na području grada Makarske. Pojedinim fotomontažama se želi prikazati da je to organizirano spaljivanje tzv. kabastog otpada od strane Makarskog komunalca, što nije točno. Vjerujem da će inspekcijske službe doći u Makarsku i utvrditi činjenično stanje, te da će upoznati javnost s neistinama koje se plasiraju`.

Na njegovu žalost, dok je to govorio, Inspekcija zaštite okoliša je već bila na terenu i utvrđivala činjenično stanje, koje se iako je na terenu bilo angažirano više strojeva i ljudi, nije moglo tako brzo sakriti. Sanacija terena koja je ubrzano započela danas, zahtijevat će velika financijska sredstva čime je gradskom proračunu učinjena šteta koja će teško ostati nezamijećena.

Kako je gospodin Bilić svojim danas izrečenim lažima i uvredama na naš račun, kao i na račun vašeg portala koji nas je podržao u otkrivanju ovog nedjela, svjesno nastojao obmanuti javnost, šaljemo Vam kao dodatak jučerašnjima koje ste objavili, još novih fotografija ili `fotomontaža` kako ih je nazvao gradonačelnik Bilić", poručuju iz građanske inicijative EkoMakarska.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.