Ispad zadarskog profesora: "Zašto pedofile smatramo duševno bolesnima, a homoseksualce ne?"

Foto: Antena Zadar

"ZAŠTO se pedofili, zoofili, voajeri smatraju duševno bolesnima, a homoseksualci ne?", zapitao se Ivan Poljaković, profesor na zadarskom sveučilištu.

Poljaković je održao izlaganje na susretu mladih Zadarske nadbiskupije, održanom u srijedu u sveučilišnoj kapeli sv. Dimitrija. Otprije je Poljaković poznat po homofobnim stavovima; nije se ni ranije homoseksualce libio proglasiti bolesnima, a autor je i kontroverznog "Priručnika za glasanje - samo za prave katolike", kojeg je uoči parlamentarnih izbora izdala udruga Katolik.

"Možemo isto tako voljeti i kozu ili ovcu"

U svom najnovijem ispadu Poljaković je otišao još dalje. Homoseksualce je proglasio "toljagom" kojom nekakva nepoznata mistična sila vitla s ciljem da im omogući najprije društvenu ravnopravnost, zatim ozakonjenje brakova, a onda i usvajanje djece. Konačni cilj je, uvjeren je Poljaković, rušenje monogamije i temeljnih vrijednosti suvremenog društva.

"Ako je jedini razlog 'pa mi se volimo' i država se u to ne smije petljati, onda možemo isto tako voljeti i kozu ili ovcu. Imate li vi sestru? I volite je? Pa zašto se ne biste oženili? Evo nas četvero se volimo, zašto se ne bismo svi skupa oženili? Eto, to je rodna ideologija, totalna dekonstrukcija društva! Svakih deset godina Hrvatska ima jednu županiju manje, toliki je pad nataliteta. Koja Vlada države, čije stanovništvo izumire, uvodi u škole program koji ruši vrijednosti obitelji?", prenosi Antena Zadar dijelove Poljakovićeva izlaganja.

Šovinist, ali i neznalica

Osim šovinizma i zadrtosti, Poljaković je demonstrirao i vlastitu glupost i neupućenost. Pozivajući se na znanstvena istraživanja, Poljaković je ustvrdio kako je utvrđeno da ne postoje biološki faktori koji dovode do homoseksualnosti. Ova je tvrdnja, naravno, lažna. Najnovija istraživanja pokazuju da se homoseksualnost putem epigena prenosi s muškog roditelja na žensko dijete i obrnuto.

"Ukoliko biološki faktori i postoje, neznatni su, te se stoga zaključuje da je to jedan oblik neuroze. Ja nemam ništa protiv homoseksualaca, ne mrzim ih, niti to kao katolik mogu, ali ima onih koji si žele pomoći, ali ne mogu. Da neki homoseksualac kaže da se želi liječiti, bio bi kamenovan. To su homoseksualci koji su diskriminirani, a ne oni koji viču", rekao je Poljaković.

Glavna motivacija Poljakovićevog homofobnog divljanja bila je, naravno, tema koja katoličku crkvu zadnjih dana najviše zaokuplja - uvođenje zdravstvenog odgoja u škole. Za Poljakovića, cilj uvođenja takvog predmeta je kompletna destrukcija društva baziranog na obitelji. "Ovdje se ne radi o sukobu država - crkva, već o sukobu zdravog razuma i maloumlja", kaže Poljaković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.