Ispali glupi pa još to i potvrdili: Evo kako se u Njemačkoj "mijesi pizza na golim dječjim guzicama"

Foto: Oliver Wolf i Cornelia Weller
Video: Dubrovački dnevnik


NAKON što su Judith Reisman i njena pobočnica Ksenija Abramović dosegli novu razinu gluposti tvrdnjama kako se u sklopu zdravstvenog odgoja u Njemačkoj djeci mijesi pizza na golim stražnjicama, izvući su se pokušali na svojim Facebook stranicama.

Inicijativa "Ne dirajte djecu" na svom je Facebooku objavila link na dokument naslovljen "Priručnik za spolni odgoj djece u vrtićima"  kojeg su izradili njemački pedagozi Oliver Wolf i Cornelia Weller. U ovom priručniku doista je opisana metoda koju je Abramović spominjala na predavanju koje je zajedno s Reisman održala u Dubrovniku - samo bez tijesta, pizze ili golih dječjih stražnjica.


 

Da je konzultirala nekoga tko govori njemački (ili barem nekoga tko je sposoban služiti se Googleovim alatom za prevođenje), Abramović bi mogla shvatila da metoda koju Wolf i Weller u svom priručniku nazivaju "Pečenje pizze" ("Pizzabacken"), nema nikakve veze sa stvarnom izradom pizze, niti uključuje skidanje djece do gola.

Radi se, naime, o vježbi čiji je cilj, prema autorima priručnika, opuštanje i relaksacija. Vježba se izvodi tako da se djeca podjele u parove i jedno drugom masiraju leđa. Jedno dijete, dakle, leži na trbuhu, a drugo ga masira po leđima, pri čemu su pokreti koje dijete koje masira koristi uspoređeni s pokretima kakvi se izvore prilikom razvlačenja tijesta za pizzu.


Naravno, nitko pri zdravoj pameti nije ni mogao povjerovati da učitelji i odgajatelji u njemačkim školama i vrtićima tjeraju djecu da se skidaju do gola i upuštaju u orgije, ali i dalje nije naodmet što je inicijativa "Ne dirajte djecu" u svojoj gluposti samu sebe demantirala.

Podsjećamo, Abramović je na predavanju kojeg je održala zajedno s Reisman izgovorila sljedeće rečenice:

 "U Njemačkoj na satovima domaćinstva djeca od devet godina mijese tijesto za pizzu. Dok još ima onih grudica, stavi se stol ispred razreda i djetetu skinu gaćice. I na stražnjici od djeteta završi se miješanje tog tijesta od pizze, gdje se na taj način pokazuje koliko se treba riješiti straha od bilo kakvog dodira. Malo pizza, malo stražnjica! Dakle, to je prestrašno, to je ono što nas čeka. Ministar Jovanović je rekao kako će u hrvatskim školama implementirati spolni odgoj po uzoru na onaj u Njemačkoj".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.