Južina, tmurno i toplo: Zahladnjenje i razvedravanje očekuje nas tek u srijedu

TMURNO vrijeme praćeno južinom očekuje se u većem dijelu zemlje. Kao i jučer, ponegdje će biti neuobičajeno toplo za ovo doba godine.

U većem dijelu Hrvatske bit će umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, i to obilnijom uz grmljavinu u Istri i na Kvarneru te ponegdje u Gorskom kotaru. U Slavoniji i Baranji bit će pretežno ili djelomice sunčano i uglavnom suho. Vjetar u unutrašnjosti bit će većinom slab, a na Jadranu se očekuje umjereno do jako jugo. Najviša dnevna temperatura bit će od 11 do 16, u Slavoniji i na Jadranu od 16 do 21 stupnja.

Sutra se očekuje slično vrijeme, u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu pretežno oblačno, povremeno s kišom, a u Dalmaciji pretežno ili djelomice sunčano. Razvedravanje se prema kraju dana očekuje i na sjevernom Jadranu. Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni. Na sjevernom Jadranu puhat će umjerena do jaka bura koja će se do kraja dana proširit duž obale, dok će prema otvorenome moru srednjeg i južnog dijela puhati umjeren sjeverozapadnjak. Temperatura zraka u unutrašnjosti će biti uglavnom između 8 i 14. Na Jadranu se očekuje jutarnja temperatura između 12 i 17, a najviša dnevna od 16 do 21 stupnja.

Osjetnije zahladnjenje osjetit ćemo u srijedu kada će doći do razvedravanja u čitavoj zemlji, a najviša dnevna temperatura u nekim dijelovima kontinentalne Hrvatske past će i na šest stupnjeva Celzijevih. Na Jadranu neće biti značajnijih promjena, javlja DHMZ.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.