Kamo vode svi putevi u kolovozu 2012. godine?

TOČNO tri mjeseca ostalo je do početka jednog od najvećih projekata koje su imali priliku organizirati hrvatski studenti. Dio Europe već je krenuo spremati kovčege kako bi u kolovozu mogli doći u Zagreb i prisustvovati završnici Europskog BEST inženjerskog natjecanja (engl. EBEC - European BEST Engineering Competition).

Svi oni dolaze se natjecati kako bi odredili najbolje inženjere u Europi. Od 1. do 8. kolovoza studentska udruga BEST Zagreb organizira završnicu EBEC-a, gdje će se natjecati 104 studenta s područja cijele Europe. Kako bi ostvarili sudjelovanje na završnici, svi oni su već pobijedili na dvije razine natjecanja. Na taj će se način na završnici od početnih 5000 studenata izabrati najbolji mladi inženjeri.

Uz natjecatelje, Zagreb će posjetiti i oko pedeset stranih organizatora, čime se uz domaće organizatore stiže do brojke od dvjestotinjak studenata koji će prisustvovati ovom događaju.

Domaći organizatori, studenti Sveučilišta u Zagrebu, a članovi udruge BEST Zagreb, već gotovo punih godinu dana rade na uspješnom ostvarenju ovog projekta. Mnogo toga se postiglo, ali velik dio posla tek treba biti napravljen.

Pokroviteljstvo UNESCO-a i sponzorstvo INA-e, podrška IEEE-a, Europske agencije za mobilnost i programe EU te rektora Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Alekse Bjeliša, kao i potpora Francuskog veleposlanstva pokazatelji su važnosti koju ima završnica EBEC-a. Podršku natjecanju pružili su i Fakultet elektrotehnike i računarstva, gdje će se natjecanje održati, te Nacionalna i sveučilišna knjižnica, mjesto svečanih otvaranja i zatvaranja EBEC-a.

Najvažniju potvrdu značaja projekta dao je osobno predsjednik Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Ivo Josipović. Nakon prošlogodišnje podrške BEST danima inženjera, ove godine će se završnica EBEC-a održati upravo pod njegovim pokroviteljstvom. Ovim priznanjima BEST Zagreb je dobio potvrdu da projekti koje organizira su bitni i daju veliki doprinos studentskom životu, a i šire.

Upravo činjenica da će se u Zagrebu pokazati tko su najbolji inženjeri cijele Europe od velikog je značaja za Sveučilište u Zagrebu, Grad Zagreb i cijelu Hrvatsku.

BEST Zagreb je volonterska i neprofitna studentska organizacija koja djeluje u sklopu međunarodne organizacije Board of European Students of Technology i okuplja visokomotivirane studente s 93 tehnička i tehnološka sveučilišta u 32 zemlje diljem Europe. Cilj je uključivanje studenata u izazovne domaće i međunarodne projekte kao što su stručni seminari, treninzi, radionice, kulturne razmjene, rad u internacionalnim timovima, suradnja s budućim poslodavcima te inženjerska i stručna natjecanja.

Danas je BEST Zagreb u Europi stekao status jedne od najjačih i najaktivnijih lokalnih BEST grupa, a prisutan je na gotovo svim tehničkim i tehnološkim fakultetima Sveučilišta u Zagrebu. Trenutno broji preko dvjesto članova od kojih oko pedeset čine aktivni članovi, dok su ostatak alumnae – nekad studenti i BEST-ovci, a danas uspješni inženjeri.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.