Kolinda najurila zviždačicu Balenović nakon otkrića da je dobila pola milijuna kuna od Ine

Foto: FAH

KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ razrješila je povjerenicu za zviždače Vesnu Balenović, nakon što je saznala kako je Udruga Zviždač dobila 500.000 kuna od Ine 2011. godine.

"Odluka je donesena nakon potvrđene informacije kako je Udruzi Zviždač tijekom 2011. godine INA uplatila donaciju u iznosu od 500 tisuća kuna, o čemu Predsjednica Republike nije imala saznanja u trenutku imenovanja gospođe Balenović", stoji u priopćenju Grabar-Kitarović.

"Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović razriješila je gospođu Vesnu Balenović s mjesta povjerenice za zviždače. Odluka je donesena nakon potvrđene informacije kako je Udruzi Zviždač tijekom 2011. godine INA uplatila donaciju u iznosu od 500 tisuća kuna, o čemu Predsjednica Republike nije imala saznanja u trenutku imenovanja gospođe Balenović.

Predsjednica drži kako je prihvaćanjem takve donacije nepovratno narušena vjerodostojnost i nepristranost gospođe Balenović, inače dugogodišnje predsjednice Udruge Zviždač, kao njezine povjerenice za zviždače.

Odluka o razrješenju stupa na snagu danom donošenja", navodi se u priopćenju koje potpisuje Kolindin glasnogovornik Luka Đurić.

Razrješenje v. Balenović, 29.07.2015.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.