Linićevi inspektori zatvorili kafić u Zadru zbog 128 kuna napojnice: "Egzistencija nam je uništena"

Foto: Jure Mišković / Cropix

"U BLAGAJNI ne smije biti niti lipe viška".

Tako su porezni inspektori objasnili Sanji Baka, vlasnici kafića "Macho" u Zadru, zbog čega ih zatvaraju na pet dana. Kafić je, naime, zapečaćen nakon što su inspektori u blagajni pronašli 128 kuna viška. Vlasnici kafića prijeti kazna u iznosu od 20 do 500 tisuća kuna.

"Znam da smo krive što nismo u svakom trenutku provjeravale blagajnu, ali bile smo u tolikoj gužvi da jednostavno nismo stigle. Višak koji je pronađen je 'manča', ne radi se o kavama za koje nije izdan račun! To jutro smo imali popunjen cijeli štekat i taman je bilo vrijeme marende, bila je velika gužva i tako se stvorio taj višak. Nije mi jasno zašto nismo mogli dobiti nekakvo upozorenje, pa ako se to isto ponovi slobodno nas kaznite, a ne ovako. Da smo htjele izdavati kavu bez računa, onda bi novac pospremile u džep, a ne u blagajnu", izjavila je vlasnica kafića, prenosi Antena Zadar.

Baka dodaje kako je cijeli život živjela i radila u Njemačkoj. Tvrdi da joj se tamo ovako nešto nikad ne bi moglo dogoditi. S kćerima se nedavno vratila u Hrvatsku, te su u rujnu prošle godine otvorili kafić.

"Nakon napornog rada ušteđevinu smo odlučili uložiti u otvaranje ugostiteljskog objekta u Zadru, gdje sam se vratila živjeti sa svoje dvije kćeri. Cilj nam je bio živjeti i raditi od svog rada, međutim, zbog ovakvog ponašanja nadležnih službi, prisiljeni smo pomiriti se s gubitkom, zatvoriti objekt i vratiti se natrag u Njemačku", kaže Baka.

"Zatvaranjem objekta na 5 dana, te kaznom od preko 20.000 kuna, stvorit će se gubitci zbog kojih možemo reći da nam je uništena egzistencija. O iskustvu koje smo doživjeli, izvijestit ćemo njemačke medije, te se požaliti njemačkom veleposlanstvu, kao i nadležnim institucijama u Njemačkoj. Svojim odnosom nadležnih službi prema nama, uništena nam je egzistencija. Spremni smo u borbi za svoja prava ići i na Međunarodni sud u Strasbourg", zaključila je vlasnica Sanja Baka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.