Milanovićev brat usred sezone gradi vilu u Dubrovniku: "Ako si dovoljno moćan, možeš raditi što hoćeš"



KREŠIMIR MILANOVIĆ, brat premijera Zorana Milanovića, gradi luksuznu vilu na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Dubrovniku, otkriva portal dubrovnikpress.hr.

Milanovićev brat gradi vilu i stanove za prodaju u Ulici kardinala Stepinca, na zemljištu s pogledom na uvalu Lapad. Grandiozna vila imat će vanjski bazen, dok će na vrhu biti parking za automobile. Krešimir Milanović je zemljište kupio prije dvije godine.



Dobio dozvolu za radove tijekom ljeta

Dubrovački kuloari, javlja dubrovnikpress.hr, šuškaju da je Milanovićev brat u ovaj posao ušao s Igorom Maksimilijanovićem, dečkom Sanje Duggan.

Potrebne dozvole Milanović je dobio u travnju ove godine. Izdao mu ih je Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnju Grada Dubrovnika. Projekt je napravio dubrovački arhitekt Vlado Alamat, a radove izvodi tvrtka Konel. Investitor je tvrtka Magnitudo d.o.o. kojoj je Krešimir Milanović donedavno bio na čelu.

Firma Konel, koja izvodi radove na Milanovićevoj vili, Dubrovčanima je poznata kao prilično kontroverzna. Vlasnik Konela Antun Kralj povezivao se s aferom "Pet zvjezdica", a njegovo ime spominjalo se i u aferi "Vrtovi sunca", gdje je sudski oslobođen odgovornosti. 


Buka s gradilišta tjera turiste

Dozvolom je predviđeno da se radovi obavljaju u ljetnim mjesecima. Gradi se punom parom, od 7 ujutro do 15 popodne, što izluđuje stanare okolnih kuća. Naime, uglavnom se radi o ljudima koji iznajmljuju sobe i apartmane, pa strahuju da zbog buke u sezoni neće ništa zaraditi. Neki gosti željni mira i odmora već su otkazali smještaj u okolnim apartmanima.

Osim kao brat premijera i predsjednika SDP-a, Krešimir Milanović široj javnosti je poznat i po pijanoj vožnji po Splitu iz travnja 2010. godine. Milanović je pijan vozio Mercedes svoje punice, a vrlo brzo su krenule i priče da je bježao policiji, što je premijerov brat demantirao. Kazao je da nije bježao, već je samo htio preparkirati automobil.

"Ovo je Hrvatska i ako si dovoljno moćan možeš raditi što hoćeš"

Portalu koji je prvi objavio informaciju o izgradnji Milanovićeve vile e-mailom se obratio jedan poduzetnik, koji je s grupom kolega stigao na konferenciju u Dubrovnik i odsjeo nedaleko od gradilišta. Priložio je i video zapis, na kojem se jasno vidi (i čuje) kako to izgleda.

"Investitori i kolege s kojima sam odsjeo ovdje, rekli su da će otići ako se ovo nastavi. Znate kakav je zvuk u Uvali? Ovo se može čuti od Neptuna do Palacea, a počelo je rano u lipnju i ne prestaje. Pogledajte koliko je ovaj video sramotan za Dubrovnik", potužio se poduzetnik koji je želio ostati anoniman.

U pismu je također naveo da su neki od članova gradske vlasti upoznati s događanjima na gradilištu. Njihov komentar na buku je, međutim, glasio: "Ovo je Hrvatska i ako si dovoljno moćan možeš raditi što hoćeš". Gradske službe i turistička zajednica su, tuži se anonimni poduzetnik, zatrpane žalbama zbog buke, ali radovi se svejedno nastavljaju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.