Nadzorni odbor Mercatora nezadovoljan što je Agrokor uspio odgoditi proces prodaje ovog slovenskog diva

Foto:  Dnevnik.si

"NE MOŽE proces prodaje Mercatora trajati vječno", poručio je danas Nadzorni odbor Mercatora kojim predsjeda Matej Lahovnik donosi slovenski Dnevnik dodajući kako je Nadzorni odbor u kojem sjede predstavnici Grupe Pivovarna Laško i NLB-a, naglasio da je sve manje vremena za prodaju paketa dionica Mercatora. 
 
Todoriću treba vremena za dokapitalizaciju 
 
Naime, kako piše Dnevnik, činjenica je da je prvobitni rok za kupnju 53 posto udjela Mercatora već istekao no Agrokor Ivice Todorić uspio je navodno produžiti rok do 10 svibnja. Todorić je to uspio preko investicijske banke ING koja vodi prodajni postupak. Slovenski mediji pišu kako je odgoda od maksimalnog značenja za Agrokor jer je Todorić krajem godine dosegnuo maksimalnu granicu zaduženosti. 
 
Isto tako Todorić se nada kako će do isteka roka za kupnju dionica Mercatora sprovesti dokapitalizaciju vrijednu 485 milijuna. Naime, hrvatska tvrtka bez dokapitalizacije nije u mogućnosti dobiti odnosno priložiti prvoklasnu bankarsku garanciju koja je nužna za kupnju dionica. 
 
Tri glavna pregovarača 
 
Dnevnik piše kako je Todorić u pregovorima s više partnera za dokapitalizaciju od One Equity Partnersa koji posluje pod okriljem JP MOrgana te s kanadskim Capital Internationalom. Slovenski Dnevnik u vezu s dokapitalizacijom Agrokora dovodi i rovinjsku Adris grupu koja je navodno u stanju Agrokoru osigurati 100 milijuna eura kapitala.  
 
    
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.