Nastavak Konyja 2012 izlazi već ovog tjedna: Autori će se baviti razjašnjavanjem svog sumnjivog poslovanja?

MANJE od mjesec dana nakon što je objavljen 30-minutni "dokumentarac" Kony 2012, koji je u rekordnom roku  izazvao neviđenu pažnju svjetske javnosti i medija, udruga Invisible Children najavila je objavu nastavka već ovog tjedna.

Jedidiah Jenkins, direktor ideologije u udruzi Invisible Children, kazao je novinarima kako bi novi uradak o Josephu Konyju na internetu mogao biti objavljen već sutra. Međutim, iako je prvi film postao svjetska senzacija, male su šanse da će i nastavak polučiti jednak uspjeh, prvenstveno zbog činjenice da su u međuvremenu mnogi motivi ove "neprofitne udruge" raskrinkani.

Niz kikseva članova Invisible Childrena


Brzo se saznalo kako se samo mali dio prihoda zaista prosljeđuje u dobrotvorne svrhe u Ugandu, a veći dio se troši na produkciju, promociju i financiranje ugandske vojske koja je i sama bila optuživana za ratne zločine. Brojne kritike nagnale su autore prvog filma da se u nastavku, između ostalog, pozabave razjašnjavanjem upravo njihovo poslovanja.

Međutim, šteta je, u smislu negativnog publiciteta, već učinjena. Idejni autor filma i najistaknutiji predstavnik Invisible Childrena, Jason Russell, u međuvremenu je uhićen u San Diegu zbog masturbiranja u javnosti i vandaliziranja automobila. Njegovo ponašanje udruga je opravdala velikim emocionalnim pražnjenjem zbog uspjeha filma, iscrpljenošću i dehidracijom. Navodno će proći mjeseci prije negoli se u potpunosti oporavi.

I sam direktor ideologije Jenkins je podigao dosta prašine svojim ponašanjem. Posljednjih dana je u javnost procurila video snimka iz 2010. godine na kojoj se Jenkins "šali" kako će od milijun dolara donacije od Chase Banka zadržati 900.000 dolara za sebe. Pritom je natezao poveću bocu votke, a ne kaže se bez veze "što trijezan misli, pijan govori".


Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.