Obama uzvraća udarac: Pravi Mitt Romney juri po SAD-u obećavajući milijarde dolara olakšica za najbogatije

DAN NAKON što si je poprilično naštetio tijekom prve televizijske debate s protukandidatom Mittom Romneyjem, američki predsjednik Barack Obama odlučio je uzvratiti udarac optuživši Romneyja da nije bio potpuno iskren tijekom debate. Pitanje je zašto to nije učinio kada je imao savršenu priliku i kada su ga gledali deseci milijuna Amerikanaca i može li svojim potezom ublažiti štetu koju si je sam nanio? Rezultati najnovijih anketa, naime, pokazuju kako je popularnost Romneyja nakon debate porasla na 47 posto, što je, vjeruju analitičari, izravni rezultat njegove odlučnosti i "nadmoći" nad Obamom tijekom debate.

Obama je na skupu u Madisonu poručio da Romney tijekom sučeljavanja nije govorio istinu. "Kad sam izašao na pozornicu, sreo sam srčanog momka koji je tvrdio da je Mitt Romney. Ali, nije to mogao biti Mitt Romney, jer pravi Mitt Romney juri ovom zemljom posljednjih godinu dana obećavajući pet milijardi dolara poreznih olakšica u korist najbogatijih. Momak na pozornici je rekao da ne zna ništa o tome", kazao je aktualni američki predsjednik.

Još jedan veliki Obamin propust leži u činjenici da tijekom debate nije iskoristio prigodu da svog protukandidata napadne zbog njegove najkontroverznije izjave, one o "47 posto Amerikanaca" koji žive na državnim jaslama i koji sigurno neće glasati za njega. Romney je taj njegov propust odmah iskoristio i u intervjuu za Fox potpuno se odrekao te svoje izjave. "U kampanji sa stotinama, ako ne i tisućama govora i pitanja na koje morate odgovoriti, ponekad ćete reći nešto što neće ispasti dobro. Moja izjava o 47 posto je bila posve pogrešna", kazao je Romney.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.