Obiteljima žrtava "Jokera iz Colorada" 5,4 milijuna dolara odštete

OBITELJIMA žrtava "Jokera iz Colorada" Jamesa Holmesa, koji je u kinu u Aurori prilikom premijere novog filma o Batmanu ubio 12 i ranio 58 ljudi, biti će isplaćena novčana odšteta od ukupno 5,4 milijuna američkih dolara.

70 posto odštete (3,74 milijuna dolara) iz fonda za žrtve će na jednake dijelove od 220.000 dolara biti raspodijeljena obiteljima 12 smrtno stradalih osoba te pet teško ozlijeđenih žrtava koje od posljedica pokolja imaju trajno oštećenje mozga ili su ostali fizički invalidi.

Od 57 ukupno podnesenih zahtjeva za odštetom odobreno ih je 38. Kako prenose američki mediji, zbog limitiranih sredstava u fondu odbijeni su zahtjevi za novčanom odštetom onih koji nisu teže ozlijeđeni i onih koji su pretrpjeli samo mentalnu traumu.

Šest teško ozlijeđenih koji su u bolnici proveli 20 i više dana, dobit će po 160.000 dolara odštete svaki. Dvoje koji su proveli u bolnici između osam i 19 dana dobit će po 91.680 dolara. Preostalih 13 koji su u bolnici bili od jednog do sedam dana dobit će po 35.000 dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.