Ogorčena mama: Beba je u bolničkoj sobi pala između rešetki i madraca te plakala 17 minuta prije dolaska sestre

Foto: Čitateljica Indexa

"POSJETE u bolnici su završene i pravo lice sestara izlazi na vidjelo. Na odjelu su 4 sobe, a ukupno je šestero djece bilo u njima i to su stari do maksimalno dvije godine, a o njih šestero brinu dvije sestre u smjeni. Djeca plaču, a ovi malo stariji vrište: "mama, mama!" već purpurni od plakanja, a one ništa ne reagiraju nego se i dalje druže se u svom sobičku. Tu i tamo jedna uleti sa: "Što se dereš? Mama je otišla po sokić" i ode, a ovima malima uvale dudu", započela je priču čitateljica o situaciji u Dječjoj bolnici Srebrnjak nakon što je otpuštena iz bolnice.

"Uvijek branim medicinsko osoblje, ali ovo je šok"

"Po bolnicama sam posljednjih godinu dana i uistinu nisam tip koji pljuje po medicinskom osoblju, uvijek im pokušavam pronaći opravdanje i nisam tip koji kvoca. No, ovdje ga nema, jer stignu svako dijete utješiti. Ovo mi je stvarno bio šok kad sam vidjela", rekla nam je čitateljica.

Dodaje kako su u smjeni po dvije sestre, a od toga je ona najstarija sestra jedina dobra i topla prema djeci dok su preostale tri potpuno oguglale kaže, na plač djeteta koje je bolesno i koje traži svoju mamu. A budući da su posjete od 10 do 18 sati, mame i tate odlaze doma, a tek poneki mogu ostati sa svojom djecom.

Jedna od njih je bila i naša čitateljica koje je rekla kako je u jednoj sobi ležao dječačić od najviše dvije godine i hipersenzibilan je, a roditelji nisu bili s njim.

"Dječačić je plakao i jedna od sestara mu je došla u sobu i rekla "mama ti je otišla po sokić", a dijete je zatim sjelo i čekalo svoju mamu da mu donese sokić, a mame, pošto su posjete bile završene, nije bilo do drugog dana ujutro", rekla je čitateljica koju je ovakvo ponašanje zgrozilo.

Navela je i drugi primjer koji ju je jako potresao. 

"Dijete me dočekalo pokakano i uznojeno"

"U jednoj sobi je plakala mala curica od 15 mjeseci i vikala mama, mama, a one nisu reagirale. Na kraju sam uključila štopericu i prošlo je 17 minuta kako je plakala i na kraju sam ja ušla u sobu i stavila malenoj dudu i premjestila je na madrac jer madraci nisu skroz do rešetki od krevetića pa je beba upala između madraca i rešetki. Zatim je ušla sestra i rekla mi da je ona bila gore i da nije čula, što nije istina jer sam je vidjela dolje i potjerala me iz sobe. To stoji, postoji zabrana da se ne smije u sobi, ali dijete je plakalo punih 17 minuta", rekla je čitateljica.

Dodala je i kako su djeca po noći mirna koliko se tijekom dana iscrpe plačući.

"Jednom me tako moje dijete dočekalo pokakano, a izmet je već bio stvrdnuti, što znači da je duže bila pokakano. Isto tako je beba bila sva uznojena što znači da je plakala isto, a ima bronhitis i takve stvari se ne mogu događati. Što se doktora tiče oni su dobri i dragi, brinu se, ali sestre su grozne, ne znam kako mogu tako. Ovdje nije slučaj da one ne stignu, ali radije čavrljaju u svojoj sobi", ispričala je ogorčena mama o lošem iskustvu kojeg je doživjela u bolnici na Odjelu pulmologije i alergologije.

Ravnatelj: Nemamo dovoljan broj sestara, ali takav je budžet

S druge strane ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak dr. Boro Nogalo za Index je rekao kako na dojenačkom odjelu gdje su i pulmološki pacijenti dnevno imaju oko 14 do 15 pacijenata, dok u prosjeku kaže, imaju po četiri sestre u dnevnoj smjeni do 16 sati, a u noćnoj su po dvije sestre.

"Nije dovoljno sestara, mogli bismo reći da imamo malo više od minimuma po broju medicinskih sestara. Trebalo bi ih biti više, ali budžet je takav, nemamo financijskih mogućnosti za zapošljavanje većeg broja", odgovorio nam je dr. Boro Nogalo na upit da li je to dovoljan broj sestara s obzirom na broj male djece.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.