Ostojić: Pitanje je vremena kad ćemo kompletno zatvoriti promet na granici

Screenshot: N1

"BROJKE se mijenjaju iz sata u sat. Evidentirano je preko 13 tisuća ljudi, to su brojke koje prelaze višegodišnju statistiku i koje znače da su Hrvatski kapaciteti pretrpani", izjavio je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić u razgovoru za Televiziju N1.

"Informacije da je Hrvatska tranzitna zemlja nisu točne. Mi ih moramo registrirati i naš je glavni cilj stabilizacija situacije i pružanje pomoći tim iscrpljenim ljudima", rekao je Ostojić.

Objasnio je da će policija nastaviti postupati kao i do sada. Svaka osoba je privedena u policijsku postaju, nakon čega se prebacuju u prihvatne centre, objašnjava Ostojić.

"Naša granica je stalno zatvorena, ona nije prolazno mjesto, niti šengenska granica, ali naravno da je Hrvatska zatvorila određeni dio prijelaza i samo je pitanje vremena kada će kompletno zatvoriti promet", kaže Ostojić.

"Prihvatit ćemo ljude koje Slovenija vraća"

Prokomentirao je i najavu iz Mađarske da od danas grade ogradu i na granici s Hrvatskom.

"Zidovi nikada nisu nikoga spriječili, to je nešto apsolutno neprihvatljivo, to je neprihvatljiva politika. To sada nije važno, mi želimo pomoći ljudima. Izjave iz Mađarske ne mogu nazvati nikako nego neprihvatljivima, ali to gledamo već duže vremena", rekao je Ostojić.

Rekao je da je "djelomično točno" da Slovenija vraća izbjeglice natrag u Hrvatsku: "Jedan dio registriranih je pokušao iskoristiti tu situaciju, Slovenija je ljude koji su pokušali ući u zemlju vratila u Hrvatsku. Hrvatska će prihvatiti te iste osobe ako ih Slovenija vrati".

"Sulude ideje HDZ-a nisu rješenje"

Odgovorio je i na zahtjeve HDZ-a da Hrvatska potpuno zatvori svoje granice za izbjeglice.

"Hrvatska je od svih pohvaljena za svoju humanost. Ja govorim o boljoj Hrvatskoj, a tu ne spadaju HDZ-ovci. Niti je Mađarska žicom uspjela zaustaviti val, njihove sulude ideje nisu rješenje. HDZ skuplja jeftine političke poene, Karamarko laže javnost i tvrdi da će izbjeglice uzeti radna mjesta, što je laž. Mogli bi se ugledati na Angelu Merkel koja je jasno rekla da moramo pokazati prijateljsko lice", rekao je Ostojić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.