"Papa je 2009. istjerao Sotonu iz dvojice opsjednutih na Trgu svetog Marka"

POZNATI vatikanski egzorcist, otac Gabriele Amorth, tvrdi kako je papa Benedikt XVI. na Trgu svetog Marka nesvjesno istjerao Sotonu iz dvoje muškaraca.

U svojoj novoj knjizi egzorcist opisuje istjerivanje Đavla na redovitoj Papinoj tjednoj audijenciji na Trgu svetog Petra u ožujku 2009. godine. Otac Amorth piše da su dvije pomoćnice dovele dvojicu muškaraca na Trg u trenucima kada se Papa u svojem "Papamobilu" vozio kroz okupljeno mnoštvo. Žene su uspjele posjesti "opsjednute muškarce" na mjesta koja su rezervirana za osobe s posebnim potrebama, piše Telegraph. 

"Ja nisam Giovani"

Kada im se Papa približio, muškarci identificirani samo kao Marco i Giovanni, su se počeli čudno ponašati. Otac piše da su se "opsjednuti" tresili i škrgutali zubima. Jedna od pomoćnica je rekla Giovanniju da se kontrolira na što joj je on čudnim glasom odgovorio da nije Giovanni.


Kratko nakon što je Papa izašao iz automobila, muškarci su se bacili na tlo. "Udarali su glavom u pod. Pripadnici Švicarske garde su ih gledali, no ništa nisu poduzeli", napisao je svećenik. Ležeći na podu, "opsjednuti" su naricali i urlali. "Papa ih je gledao sa distance. Podigao je ruke i blagoslovio ih. Za opsjednute je to bio snažan udarac te su odletjeli tri metra unazad", piše svećenik te dodaje da su prestali naricati, ali su nastavili nekontrolirano plakati.

"Papina djela i riječi mogu razbjesniti sotonu"

Otac Amorth, koji tvrdi da je izveo tisuće egzorcizama, kaže da nije tajna kako Papina djela i riječi mogu razbjesniti Sotonu. "Sama prisutnost Pape može na neki način pomoći opsjednutom u njegovoj borbi protiv onoga koji ga opsjeda", tvrdi svećenik.

U prošlosti je ovaj kontroverzni svećenik mnogo puta osramotio Vatikan. U studenom je kazao da je joga "zlo" koje vodi do prelaska na hinduizam i druge istočnjačke religije koje se temelje na "lažnom vjerovanju u reinkarnaciju". Borio se i protiv knjiga o Harryju Potteru, jer potiču djecu na vjerovanje u crnu magiju i čarobnjaštvo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.