Pomorci s broda Padna konačno na putu prema kućama

Foto: Tea Cimaš/Cropix

VEĆINA pomoraca s broda Padna, zapelog u brodogradilištu u Kraljevici, konačno je napustila brod i zaputila se svojim kućama. Na brodu, do daljnjega, ostaju dva hrvatska pomorca te jedan slovenski. Na putu prema kući su i pomorci s drugog broda istog brodara, Euroshippinga - broda Istra, koji je bio zapeo u alžirskoj luci Bejaia.

"Rano jutros iz Kraljevice su se put Zagreba uputili pomorci iz Gruzije (pet pomoraca) i Ukrajine (tri pomorca) s broda Padna. Repatrijaciju je organizirao (minibus i zrakoplov) i platio Sindikat pomoraca Hrvatske, a svakom je pomorcu isplaćena i dnevnica.

Pomorci putuju zajedno do Istanbula, a posada iz Ukrajine nastavlja odmah put letom za Odessu, dok posada iz Gruzije tek sutra poslijepodne nastavlja let prema krajnjem odredištu u Batumiju.

Na brodu, do daljnjega, ostaju dva hrvatska pomorca te jedan slovenski. Na odlasku članovi posade su se još jednom zahvalili svima onima koji su im pomogli na bilo koji način za vrijeme njihova boravka u brodogradilištu u Kraljevici.

Podsjećamo da nisu dobili plaće od veljače, a u jednom trenutku ostali su i bez hrane dok su uvjeti života i rada bili nemogući (brod nije klimatiziran).

Brod Istra, koji se nalazio bez goriva u alžirskoj luci Bejaia, nakon što mu je dostavljeno gorivo, plovi za španjolsku luku Valencija gdje se očekuje u tijeku dana", izvijestili su iz Sindikata pomoraca hrvatske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.