Predstavljeni projekti vrijedni 320 milijuna eura: Gradit će se dvije bolnice, državni arhiv i škole diljem Hrvatske...

Foto: Dragan Matić/Cropix

CENTAR za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija (CEI) predstavio je pripremljene projekte Javno-privatnog partnerstva u 2013. godini. Osam projekata vrijedno je 320 milijuna eura.

"Financijeri postoje, to su zanimljivi projekti. Mislim da u ovoj zemlji nikad nije bio problem u količini novca, već o pripremljenosti projekata. Ovo su jedni od projekata koji su u finalnoj fazi pripreme i mislim da će biti dosta veliki interes. Zato sam tu", rekao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Po modelu Javno-privatnog partnerstva gradit će se dvije bolnice, Trg pravde u Zagrebu, Hrvatski državni arhiv i Hrvatski povijesni muzej, te nekoliko grupa škola diljem Hrvatske (u Varaždinskoj, Istarskoj županiji i Dubrovniku).

"Želja nam je da kvalitetnom realizacijom ovih ugovora ustalimo jednu praksu JPP-a u Hrvatskoj", naglasio je Vrdoljak.

"I onda ćemo vjerojatno svi zajedno kad ovi projekti uspiju, kroz 2014. i 2015. godinu imati desetke možda i koju stotinu novih inicijativa i projekata od starne lokalne uprave pa i državnih ministarstava koji će željeti svoje današnje probleme riješiti sa svojim privatnim partnerima", istaknuo je ministar.

Također svim privatnim partnerima koji misle investirati u ove i buduće projekte Vrdoljak je poručio da će im partner biti i država kako bi svima pokazali da se i nove stvari u ovoj zemlji mogu provesti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.