Priča još jedne mame sa Srebrnjaka: Medicinska sestra je bebi govorila da ušuti

Foto: Shutterstock

NAKON TEKSTA o lošem odnosu sestara prema malim pacijentima u Dječjoj bolnici Srebrnjak javila nam se još jedna mama (podaci poznati redakciji) sa svojim iskustvom na Odjelu intenzivne njege.

Početkom prošle godine bila je s bolesnom kćeri u apartmanu koji se nalazi tik uz glavnu sobu gdje je bilo smješteno petero djece bez roditelja. U noćnoj smjeni, dok su bili dežurni mlada sestra i medicinski brat, svake noći djeca bi neutješno plakala. Napominje da treba uzeti u obzir da se radilo o teškim bolesnicima.

"Dijete više nikad tamo ne bih ostavila samo po noći"

Posebno je plakala beba od 8 mjeseci s dijagnozom bronhitisa, koja bi uz silan plač i kašljala gotovo do gušenja.

"Sestra nije činila ništa da joj pomogne, a pred jutro sam je nekoliko puta čula kako joj ljutito govori da ušuti. Nakon što sam to doživjela dijete tamo nikad ne bi ostavila samo preko noći, a isto uvijek govorim prijateljicama", rekla nam je mama.

Dodala je da ju je posebno zgrozilo što su oko ponoći na telefon u bolnicu znali zvati roditelji da pitaju kako su im djeca i sestra bi im redovito odgovarala da je sve u redu, iako nije bilo.

Sestra molila mamu da pomogne oko pacijenata

Da ne bi ispalo da se priča samo o lošim primjerima, mama navodi da je u drugoj smjeni bila predivna starija sestra koja je svake noći uspavljivala djecu. "Kad bi joj nastala gužva čak je i mene zvala da joj pomognem da utješimo djecu koja plaču", dodaje mama u razgovoru za Index.

Podsjetimo, jučer nam se javila jedna mama, koja je u istoj bolnici na Odjelu pulmologije i alergologije doživjela šok. Kaže da su tri medicinske sestre potpuno oguglale na plač malih pacijenata i ništa ne čine da ih utješe. Rekla je da je 15-mjesečna djevojčica upala u rupu između madraca i rešetki te plakala za mamom punih 17 minuta bez da joj je itko od osoblja prišao. Mama kaže da su sestre za to vrijeme veselo čavrljale u svojoj sobi.

> Ogorčena mama: Beba je u bolničkoj sobi pala između rešetki i madraca te plakala 17 minuta prije dolaska sestre

Ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak dr. Boro Nogalo za Index je rekao kako na dojenačkom odjelu gdje su i pulmološki pacijenti dnevno imaju oko 14 do 15 pacijenata, dok u prosjeku kaže, imaju po četiri sestre u dnevnoj smjeni do 16 sati, a u noćnoj su po dvije sestre.

"Nije dovoljno sestara, mogli bismo reći da imamo malo više od minimuma po broju medicinskih sestara. Trebalo bi ih biti više, ali budžet je takav, nemamo financijskih mogućnosti za zapošljavanje većeg broja", odgovorio nam je dr. Boro Nogalo na upit da li je to dovoljan broj sestara s obzirom na broj male djece.

Imate li sličnu priču iz bolnice šaljite nam na Kontakt@index.hr

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.