Prvi susret na "neutralnom terenu": Josipović i Nikolić u studenom u Podgorici?

HRVATSKI predsjednik Ivo Josipović i novi srpski Tomislav Nikolić mogli bi se prvi puta susresti u studenom u Podgorici na sastanku Igmanske inicijative.

Na tom bi sastanku, kao i ranijih godina, trebali sudjelovati predsjednici Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH, koji će biti i službeno pozvani čim se odredi točan datum održavanja, piše beogradski Danas.
Supredsjednik Igmanske inicijative Aleksandar Popov kazao je da se trenutno vode pregovori s kabinetima svih predsjednika kako bi se odredio točan datum održavanja susreta u studenom.

"Šefovi ovih država pod okriljem Igmanske inicijative okupili su se prethodne dvije godine u Sarajevu i Beogradu, tako da se očekuje da će i ovog puta biti svi prisutni", kazao je Popov. Nakon izbora za srpskog predsjednika Nikolić je izjavio da je "Vukovar bio srpski grad i da se Hrvati nemaju što vraćati u njega", što je Josipović komentirao riječima da to nije "u duhu pomirenja" i da "nas vraća u 90-te". Josipović nije išao na inauguraciju srpskog predsjednika jer "Nikolićeve izjave nakon izbora ne idu u smjeru dobre suradnje".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.