Ravnatelj gimnazije u Imotskom prijavljen za 100 tisuća eura štete: Predavao matematiku na crno?

Foto: gimnazija-mujevica-im.skole.hr

SPLITSKA PU prijavila je bivšeg ravnatelja Gimnazije u Imotskom Antu Trutina za više kaznenih djela i štetu od oko 100 tisuća eura.

Trutina sumnjiče da je od početka 2010. do konca ožujka 2013. godine kao ravnatelj izdavao naloge za isplatu prekovremenih sati dvojici djelatnika prikazavši rad većim od stvarnog, čime im je pribavio korist na štetu državnog proračuna od 260 tisuća kuna.

Nije isplatio novac po pravomoćnoj presudi, a ministarstvo doznačilo sredstva?!

Sumnjiče ga da je i u razdoblju od 2007. do konca 2012. godine istovremeno radio na dva radna mjesta. Kao ravnatelj škole imao je ugovor o radu na određeno, a istovremeno je predavao matematiku u punom radnom vremenu bez zasnivanja radnog odnosa. Policija navodi da je Trutin rad nastavnika matematike prikazivao kao prekovremeni rad, čime je za sebe pribavio imovinsku korist od 315 tisuća kuna bruto. 

Stavlja mu se na teret i da nije postupio po pravomoćnoj presudi i isplatio djelatniku škole 160 tisuća kuna. Novac je osiguralo ministarstvo, no Trutin je djelatniku isplatio tek 30 tisuća kuna, a ostatak nenamjenski potrošio na razne dobavljače.

Trutin: Politika me skinula

Trutina sumnjiče i da je lažno prikazao adresu stanovanja te mu je za troškove prijevoza neopravdano isplaćeno gotovo 50 tisuća kuna.

Čuli smo se na kratko s osumnjičenim. "To sve što je navedeno nije istina", bio je kratak Trutin. Kaže da ga je politika skinula s mjesta ravnatelja škole.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.