SDP-ovac Željko Sabo ostaje gradonačelnik Vukovara! "Vukovar je odlučio u kojem smjeru da ide brod"

Foto: Emica Elvedji/Cropix

U VUKOVARU je već u 20.20 sati obrađeno 100 posto biračkih mjesta! SDP-ov Željko Sabo pobijedio je HDZ-ovog Ivana Penavu i ostaje na poziciji vukovarskog gradonačelnika!

"Zahvaljujem Vukovarčanima koji su izašli i pokazali dostojanstvo. Bilo je nekih indicija da bi moglo biti incidenata, ali u Vukovaru je bilo mirno, osim nekih kršenja izborne šutnje. Hvala svima koji su mi dali potporu, Vukovarci su odlučili u kojem smjeru žele da ide brod i mene kao kormirala da ga usmjerim. Ova pobjeda je potvrda za mene i poticaj da još više dam za Vukovar", kazao je Sabo za HRT.

O braniteljima okupljenim oko "Stožera za obranu hrvatskog Vukovara" rekao je:  "Ne bih rekao da su branitelji stali iz Penave, mislim da znaju tko je '91. bio u Vukovaru i branio ga. Nekoliko osoba koji su se okupili oko Stožera i davali izjave, to nisu branitelji Vukovara. Rezultat pokazuje da se velik broj branitelja ogradio od toga"

"U petak je završio natječaj za uređenje centra, u utorak ću s predsjednikom Vlade Milanovićem pregovarati, u pitanje je oko 10 milijuna kuna da krenemo s tim projektom. U svakom slučaju očekujem novi iskorak. Uvijek sam pozivao na zajedničku zastavu grada Vukovara da svi radimo za isto, tj. za boljitak Vukovara i mislim da ne treba brinuti za Vukovar koji je herojski grad i simbol Hrvatske", poručio je Sabo.

"Nisam razočaran, ja sam realan u životu i nisam letio u oblake, nismo imali točan omjer snaga u Vukovaru, znao sam da je u gradu Vukovaru teško utvrditi omjer snaga sve do izbora. Maksimalno smo ih odradili i pristupili smo izborima ozbiljno. Zahvaljujem svim građanima na podršci, iz svih krajeva su zvali, hvala Vukovarcima koji su došli iz svih gradova i dali potporu", kazao je njegov protukandidat i poraženi HDZ-ovac Ivan Penava.

Reakcije iz Vukovara pratite na Indexu

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.