Slovenka je bila "intimna" s kardinalom, a njezin sin sada traži test očinstva

SLOVENKA Tanja Breda je kazala da je 1969. godine bila u "intimnim odnosima" s kardinalom Francom Rodeom. Njezin sin Peter od kardinala traži da se podvrgne testu očinstva.

"Ta priča je lažna i prikazuje me u pogrešnom svjetlu", na sve odgovara kardinal Rode. "Da, bila smo intimni kada sam imala 18 godina", kazala je za Delo sada 61-godišnja Tanja Breda koja je potvrdila da je 1969. godine imala intimne odnose s kardinalom Francom Rodeom.

Peter je jednom vidio kardinala

Godinu dana kasnije je Tanja Breda u njemačkom sanatoriju Svetog Josipa rodila sina Petera. Danas Peter živi na Bliskom istoku, a od kardinala traži test očinstva te je za te potrebe ove godine u Sloveniji unajmio odvjetnicu. Kaže da je pisao kardinalu, ali da on na ta pisma nikada nije odgovorio.


Peter je kardinala Rodea vidio samo jednom kada je bio star pet godina. Njegova majka je tada posjetila rođakinju koja je živjela blizu Celja, a kod nje je bio i Rode. Tu priču potvrđuje i Tanja Breda, dok Rode taj susret ne želi niti potvrditi niti demantirati.

Tanja se preselila u Njemačku

Delu je tajnik kardinala Rodea, Matej Pavlič, na pitanje o očinstvu kazao da je kardinal već ranije odbacio te optužbe. Osoba koja je Delu govorila o kardinalovom "prijateljevanju" sa Tanjom Bredom je kazao da su se mnogi u župi zgražali zbog njihova odnosa. Tanja se je 1969. godine preselila u Njemačku, a kući se vratila tek nakon nekoliko godina, oženjena za Nijemca koji je prihvatio Petera kao svoga sina.

Tanja Breda tvrdi da kardinal nije otac njezina sina Petera. Ne, ne, Rode nije Peterov otac. Ne sjećam se tko je otac. Istina je da su im oči i nos isti, ali...", kaže Tanja Breda te dodala kako je za njezin odnos sa kardinalom znala i njezina baka kod koje je živjela.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.