Teroristi zaprijetili Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju: Pripremamo vam iznenađenje!

Foto: CNN

ISLAMSKI ekstremisti u sjevernom Kavkazu objavili su prijeteću video poruku u kojoj se obraćaju predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu i posjetiteljima Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, javlja CNN.

"Pripremili smo iznenađenje za vas i sve turiste koji će doći u Soči. Ako održite Olimpijske igre, dobit ćete naš poklon za svu muslimansku krv koja je prolivena".

Video je postavljen na stranicu čečenskih ekstremista, a navodno se radi o dvojici terorista koji su odgovorni za bombaški napad u Volgogradu u prosincu.

Teroristi su najavili da Olimpijske igre u Sočiju neće biti sigurno dokle god se vojne snage nalaze u Sjevernom Kavkazu.

Ruski predsjednik Vladimir Putin svjestan je da su Olimpijske igre moguća teroristička meta , ali je naglasio i da Rusija jako dobro zna kako to spriječiti.

"Trudit ćemo se da naše sigurnosne snage na Olimpijskim igrama ne budu prenametljive te da ih sportaši, turisti i novinari što manje primjećuju, ali učinit ćemo sve kako bi ostale učinkovite.

Ipak, Putin nije uspio uvjeriti SAD. U američkom Predstavničkom domu tvrde ra ruske sigurnosne snage ne dostavljaju američkim dužnosnicima sve informacije neophodne za zaštitu sportaša iz SAD-a.

Mike Rogers, koji predsjedava Odborom za obavještajna pitanja, istaknuo je da Rusija šalje vojnike na jug te zemlje, ali da Rusi dovoljno ne govore američkim obavještajnim službama o prijetnjama terorističkih grupa.

"Sve ukazuje na to da ne dobivamo sve informacije koje su nam neophodne radi zaštite sportaša na igrama. Ne daju nam sve podatke o prirodi prijetnje, tko nas treba zabrinjavati i da li te terorističke grupacije, koje su imale određenog uspjeha, i dalje nešto planiraju", zaključio je Rogers.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.