Uhićen tajnik makarskog SDP-a i još dvojica! Ispisivali grafite protiv HDZ-a!

Ilustracija: Ivo Ravlić/Cropix

MAKARSKA policija uhitila je rano jutros oko 1.40 sati tajnika SDP-a u Makarskoj Damira Puharića i još dvojicu zbog ispisivanja grafita na pročeljima stambenih objekata! Ispisivali su "Ima se, otima se" kao odgovor na slogan HDZ-ovaca "Ja volim Makarsku".

SDP-ovi ilegalci uhvaćeni s prstima u pekmezu, zaplijenjene šablone i sprej

U splitskoj Policijskoj upravi potvrdili su nam uhićenje. Kažu da su dobili niz dojava građana o SDP-ovoj ilegalnoj akciji.

Grafiti su se ispisivali na više objekata, a tajnik i pomagači uhvaćeni su, kako doznajemo, s prstima u pekmezu, odnosno na djelu. Zaplijenjene su i šablone te sprej kojim su ispisivali grafite.

SDP-ovci uništavali i oštećivali tuđe?

Policija poduzima kriminalističko istraživanje u dogovoru s Državnim odvjetništvom. Kako se čini, SDP-ovcima ne gine prijava za oštećenje i uništenje tuđe stvari.

Čim smo doznali za uhićenje, pokušali smo doći do Arsena Bauka, ministra uprave, ali i šefa Splitsko-dalmatinskog SDP-a, kako bismo čuli što kaže na "diverzantsku" akciju svog udarnog tima ilegalaca u Makarskoj.

Tihi, Prle i Paja radili na svoju ruku

Nažalost, nismo bili te sreće da nam se ministar Bauk odmah javi, ali se nadamo kako će to uskoro napraviti. Ne možemo naprosto vjerovati da SDP nema ništa za kazati o uhićenju svojih članova?! Stalno se trude dokazati da postavljaju nove standarde pa se pitamo je li makarska diverzija dio programa ili su suvremeni Tihi, Prle i Paja radili na svoju ruku. Ispostavilo se da jesu.

Bauk: Ograđujem se i osuđujem

Par sati nakon poziva konačno smo, naime, dočekali reakciju ministra Bauka koji se i sam iznenadio što su njegovi u Makarskoj radili. Baš je jučer bio u tom gradu s kolegicom Milankom Opačić i nije čuo da su SDP-ovci žalili na nekorektnosti u kampanji iz protivničkog tabora.

"Naravno da se ograđujem i osuđujem postupanje naših članova i ujedno se ispričavam za svu nastalu štetu. Stranačka tijela donijet će odluku o političkoj odgovornosti, a nadležna tijela o prekršajnoj. Moram samo napomenuti da je i SDP bio izložen uništavanju plakata, posebno u Splitu", kazao nam je ministar Bauk. 

> Makarska: Na HDZ-ovim plakatima uz slogan "Rad i rezultati" osvanule naljepnice s natpisom "A poštenje?"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.