Veliki požar u Kaštel Kambelovcu pod kontrolom, kanaderi se povukli

Ilustracija: morh.hr

VELIKI šumski požar u Kaštel Kambelovcu buknuo je oko podneva, u gašenju je sudjelovalo 80-ak vatrogasaca, a stigla je i pomoć čak tri kanadera i jednog air tractora, doznaje se od vatrogasaca.

Prema zadnjim informacijama požar je oko 15 sati lokaliziran, ali ne i potpuno ugašen. Nakon što je vatra stavljena pod kontrolu, kanaderi su napustili požarište.


Gori borova šuma, trava i nisko raslinje na nepristupačnom terenu koji se nalazi u brdu sjeverno od groblja. Na terenu su kaštelanski vatrogasci, a vatra se brzo širi.

Požar nije zaprijetio kućama i ljudima, ali stradali su poljoprivredni usjevi. Iznos materijalne štete tek se treba utvrditi.

Da je riječ o većem požaru govori i podatak da se veliki dim iz Kaštela vidi i u Splitu. Požar je izbio oko 12:30 sati. Na terenu su pripadnici DVD-a iz Kaštela, Solina i Trogira.

 
 

Na terenu se nalazi 80 vatrogasaca iz širega splitskog područja sa 27 vozila. Gori borova šuma, nisko raslinje i trava na nepristupačnom terenu koji se nalazi u brdu sjeverno od groblja.

Budući da se vatra brzo širila gasitelji su pozvali dodatne snage, pa su vrlo brzo u pomoć stigla tri kanadera i air traktor iz 93. Zrakoplovne baze Zemunik HRZ-a.

Požar se u jednom trenutku približio Lovačkom domu, no usprkos tome što se radi o nepristupačnom terenu gasitelji su uspjeli zaustaviti daljnje širenje vatre.

Još se uvijek pouzdano ne zna kolika je površina zahvaćena požarom, a nakon što vatra bude lokalizirana kanader će pomoću GPS-a snimiti i izračunati izgorenu površinu, kažu vatrogasci.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.