Zagrepčani nisu u strahu zbog nove eksplozije: "To je netko kome je dosadno i ne zna što će raditi"

Foto: Damjan Tadić, Srđan Vrančić/Cropix

JOŠ NIJE poznato kakva je eksplozivna naprava detonirana noćas na glavnom zagrebačkom Trgu, tek nekoliko metara od spomenika banu Josipu Jelačiću. Iako policija tvrdi kako se radilo o manjoj eksploziji, što potvrđuje i informacija da nije bilo ozlijeđenih i da je oštećena samo jedna podna ploča, stanari obližnjih zgrada i radnici na kioscima kažu kako se eksplozija jako čula.

"Jesam, čula sam i jako sam se iznenadila. Ili je imitator ili je još netko ogorčen. Mislim da netko namjerno radi nemir i šalje nekakvu poruku", jedna je od reakcija Zagrepčana.

Straha među građanima nema, vjeruju kako se radi samo o provokacijama.

"Jako sam se iznenadila, ne znam tko bi to mogao biti. Ali usprkos svemu, osjećam se dosta sigurno u Zagrebu", kaže nam jedna Zagrepčanka.

Podsjetimo, nedavno su stanovnike Zagreba potresle dvije snažne eksplozije, u Podsusedu i na autobusnoj stanici na Aleji Bologne, također tijekom noći, a za postavljanje eksplozivnih naprava osumnjičen je Vojislav Blažević koji je lakše ozlijeđen u drugoj eksploziji.

"Mislim da je ovo nažalost, dio naše svakodnevnice. Realno gledajući, dva slučaja prije, sada ovaj. Ne znam, zapad je stigao. Apsolutno me nije strah. Mislim da su to u biti incidenti koji možda žele ukazati na činjenice koje se događaju u našem društvu, ali nije me strah. Ne znam tko je to, ovo je netko novi, možda i bolestan čovjek", ističe jedna građanka.

Građani se slažu da ranije eksplozije nisu povezane.

"Mislim da su to izdvojeni slučajevi, nisu povezani i nije teroristički napad. Mislim da netko možda namjerno radi nemir. Ne bojim se, ali se nadam da se neće dogoditi ništa više. Možda netko na taj način iskazuje svoje nezadovoljstvo lošim stanjem u državi, zbog loše financijske i gospodarske situacije. Ljudi su nezadovoljni, nemaju što za jesti, politika", razloga je mnogo, nabrajaju Zagrepčani, ali ipak priznaju kako se ne boje.

"To je netko kome je sigurno dosadno i ne zna što će raditi. Baca bombu koja mu je ostala iz rata. Ma što će me biti strah".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.