Alec Baldwin optužen za ubojstvo iz nehaja: "Pojavile su se dodatne činjenice"

Foto: EPA

Porota u Novom Meksiku optužila je američkog glumca Aleca Baldwina za ubojstvo iz nehaja tijekom snimanja filma u listopadu 2021. Baldwin je već ranije bio optužen zbog smrti snimateljice, ali su optužbe odbačene prošlog travnja, samo dva tjedna prije početka suđenja, piše BBC.

Lokalni tužitelji navode kako su došli do dodatnih činjenica zbog kojih je potreban novi sudski proces. Podsjećamo, glumac je na filmskom setu rekvizitom upucao snimateljicu Halynu Hutchins. Redatelj Joel Souza također je ranjen u incidentu. Baldwin je na snimanju niskobudžetnog vesterna vježbao scenu s revolverom i ispucao pravi metak u snimateljicu Halynu Hutchins, koja je nedugo potom preminula. 

"Morao je povući obarač"

Baldwin je zanijekao odgovornost za ubojstvo rekavši da je napeo revolver, ali da nikad nije povukao obarač i da su Gutierrez-Reed i drugi stručnjaci za oružje trebali osigurati da u njemu nema metaka.  

Tužitelji u New Mexicu naknadno su proveli forenzička ispitivanja pištolja kojim je upucana Hutchins i rekli da je analiza oružja pokazala da pištolj nije mogao opaliti bez povlačenja obarača. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.