Američka ambasadorica u Moskvi posjetila zatvorenog marinca

Foto: EPA

AMBASADORICA Sjedinjenih Država u Moskvi Lynne Tracy posjetila je američkog bivšeg marinca Paula Whelana koji služi 16-godišnju zatvorsku kaznu nakon što je osuđen za špijunažu u Rusiji, priopćilo je američko veleposlanstvo.

"Danas je veleposlanica Tracy posjetila Paula Whelana" u kažnjeničkoj koloniji br. 17 u Mordoviji, u središnjoj Rusiji, navodi američka diplomatska misija u priopćenju objavljenom na Telegramu.

Do posjeta je došlo oko dva tjedna nakon što je Tracy posjetila i američkog novinara Evana Gershkovicha, koji je također u zatvoru zbog špijunaže.

SAD je krajem travnja prozvao Rusiju da ovu dvojicu, koje smatra nedužnima, "drži kao taoce".

"Paul je nepravedno zatvoren u Rusiji više od četiri godine i njegovo je oslobađanje apsolutni prioritet" za Washington, ističe veleposlanstvo u priopćenju.

"Američka vlada će i nadalje biti u vezi s ruskim vlastima glede njegova slučaja kako bi čim prije ishodila Paulov povratak kući", dodaje.

Paul Whelan (53), bivši marinac, bio je agent sigurnosne službe američke kompanije koja je prodavala rezervne dijelove za automobile kad je uhićen u Moskvi u prosincu 2018. i u lipnju 2020. osuđen na 16 godina zatvora.

Za optužbe za špijunažu uvijek je tvrdio da su montirane. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.