Policija tvrdi da se djevojka kalifornijskog bogataša ubila: A objesila se s vezanim rukama i nogama

Screenshot: ABC News

NAKON dva tragična događaja u životu američkog bogataša, vlasnika farmaceutske tvrtke Jonahu Shacknaiu, ne naziru se mirniji dani.

Nakon što je, zbog teških ozljeda glave zadobivenih padom niz stepenice, preminuo njegov šestogodišnji sin, dva dana kasnije, 13. srpnja u njegovoj je palači pronađeno tijelo Rebecce Zahau, njegove djevojke. Službena policijska verzija glasi: samoubojstvo, javljaju američki mediji dodajući kako je od samog početka to tvrdio i farmaceutski mogul.

No, to je jedna strana priče, a u američkim medijima sada se pojavljuje sumnja u rezultate policijske istrage.

Naime, kada je policija stigla u Shacknaijevu rezidenciju, Rebeccino su golo tijelo pronašli na travnjaku iza kuće. Ruke su joj bile vezane na leđima, a i noge su joj također bile vezane. Bila je obješena, a prije dolaska policije, odmah nakon što je tijelo uočeno, bogatašev brat koji se nalazio u kući obješenu Rebeccu je spustio na tlo.

Na zidu spavaće sobe crnom je bojom pisalo "Ona je spasila njega, možete li vi spasiti nju?". U obdukcijskom izvještaju navedeno je kako je ispod kose na glavi žene otkriven hematom, pronađeni su tragovi ljepljive trake i krvi na njezinim nogama, a majica koja joj je bila svezana oko vrata bila je djelomično nagurana u njezina usta.


Rebeccina obitelj unajmila je odvjetnicu kako bi natjerala policiju da ponovno otvori slučaj i doznala pravu istinu o njenoj smrti.

Trakavica je započela kada je odvjetnik farmaceutskog mogula poslao email odvjetnici koja zastupa obitelj mrtve 32-godišnjakinje, prijeteći tužbom ako obitelj ne prestane insinuirati da je uspješni biznismen utjecao na istragu Rebeccine smrti.

Dan K. Webb, koji zastupa bogataša, u svom emailu odvjetnicu i obitelj Zahau optužuje za klevetu zbog koje može tražiti odštetu. Branio je i državne institucije koje su provodile istragu. Također, odvjetnicu optužuje za nehumanost i poticanje opće medijske hajke na čovjeka koji je u kratkom roku izgubio dvije bitne osobe u svojem životu. Email je završio izjavom kako obitelj mora prestati s istragom i davanjem bilo kakvih izjava.

Anne Webber sve je optužbe za klevetu odbacila, tvrdeći da ona u svojim izjavama nije spominjala bogatstvo i utjecaj "shrvanog" farmaceuta, već samo želi da se u slučaju smrti mlade žene otkrije istina i da pravda bude zadovoljena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.