Američki tabloid: Ekspert za Parkinsona se sastao s Bidenovim doktorom u Bijeloj kući

Foto: EPA

Liječnik Joea Bidena sastao se s vodećim vošingtonskim neurologom u Bijeloj kući, pokazuje popis posjetitelja Bijele kuće kojeg je pregledao američki konzervativni tabloid New York Post. Ova informacija je objavljena nakon što je Biden prije dva dana u intervjuu za ABC News odbacio mogućnost poduzimanja neovisnog kognitivnog testa i javno objavljivanje nalaza.

New York Post piše kako iz popisa proizlazi da se dr. Kevin Cannard, stručnjak za Parkinsonovu bolest u medicinskom centru Walter Reed, sastao s dr. Kevinom O’Connorom, doktorom osteopatske medicine koji se već godinama brine o predsjednikovom zdravlju. Priču je prenio i Guardian. 

Susret je održan u rezidencijskoj klinici Bijele kuće 17. siječnja. Cannard ukupno osam puta bio u Bijeloj kući od kolovoza prošle godine. U sedam od tih posjeta, zadnji put krajem ožujka, sastao se s Megan Nasworthy, vezom između Waltera Reeda i Bijele kuće.

Biden: Nitko mi je rekao da se moram podvrgnuti testu

Biden je kontinuirano odbijao podvrgavanje bilo kakvom kognitivnom testu, uključujući u kolovozu 2020. kada je odbacio pitanje novinara riječima: "Zašto bih, dovraga, radio test?" Washington Post je jučer izvijestio da je pomoćnik Bijele kuće rekao da O'Connor, koji je Bidenov liječnik od 2009., nikada nije preporučio Bidenu da napravi kognitivni test.

O'Connor je rekao da je njegov najvažniji posao svakog dana reći Bidenu "Dobro jutro, gospodine predsjedniče" kako bi ga usmjerio na pravi put. 

Tijekom Bidenovog intervjua za ABC News, voditelj George Stephanopoulos, koji je bio direktor komunikacija u Clintonovoj Bijeloj kući, pitao je Bidena je li prošao posebne testove kognitivnih sposobnosti. "Nitko nije rekao da moram... rekli su da sam dobar", odgovorio je Biden.

Kasnije u emisiji, Biden je upitan bi li napravio neovisni neurološki i kognitivni pregled te objavio rezultate. "Svaki dan imam kognitivni test. Sve što radim - znate, ne samo da vodim kampanju, već i upravljam svijetom", naveo je. 

Bidenov tim dao popis pitanja

Pitanja o Bidenovu zdravstvenom stanju nastavila su se kada su dva radijska voditelja koja su ga kratko intervjuirala u četvrtak rekla da im je Bidenov tim dao popis odobrenih pitanja. Radio voditelj iz Wisconsina Earl Ingram izjavio je da su mu Bidenovi suradnici unaprijed poslali popis od četiri pitanja o kojima nije bilo pregovora.

Radio voditeljica iz Philadelphije Andrea Lawful-Sanders rekla je za CNN da je primila popis od osam pitanja, od kojih je odobrila četiri. Oba intervjua bila su zakazana kako bi se vratio Bidenov kredibilitet nakon njegovog katastrofalnog nastupa u debati na CNN-u. 

Glasnogovornica Bidenove kampanje Lauren Hitt rekla je da to "uopće nije neuobičajena praksa za sugovornike" i da prihvaćanje pitanja nije preduvjet za nastavak intervjua. Međutim, oba intervjua bila su strukturirana tako da Biden ističe svoja postignuća crnim biračima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.