Anušić: Vojska u Bošnjacima još jednom pokazala da je uvijek uz hrvatski narod

Foto: MORH

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić rekao je danas u Bošnjacima, gdje pripadnici HV-a pomažu u sanaciji velike materijalne šteta prouzročene olujnim nevremenom s tučom, da je Hrvatska vojska još jednom pokazala kako je uvijek uz hrvatski narod, priopćeno je iz MORH-a.

U Bošnjacima je od jutros angažirano 50-tak pripadnika  Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske kako bi pomogli lokalnom stanovništvu u sanaciji.

Anušić: Vojska nastaviti pomagati koliko god to bude potrebno

U izaslanstvu Vlade RH predvođeno premijerom Andrejom Plenkovićem, koje je danas popodne obišlo Bošnjake, sudjelovao je i ministar obrane Anušić, naveli su iz Ministarstva obrane RH.

Anušić je najavio da će Hrvatska vojska nastaviti pomagati u Općini Bošnjaci koliko god to bude potrebno, dodavši da su "upravo Hrvatska vojska i Slavonija snažno i neraskidivo povezane još od vremena Domovinskog rata".

"Učinit ćemo sve što možemo da se život na području Općine Bošnjaci što je prije moguće dovede u stanje u kojemu je bio prije ovog velikog nevremena. Još jednom se pokazalo da je HV uvijek uz hrvatski narod i da u najtežim trenucima upravo pripadnici Hrvatske vojske pomažu stradalom stanovništvu", rekao je ministar obrane. 

Kundid: Spremni smo poslati još vojnika

Općinu Bošnjaci obišao je i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Tihomir Kundid.

"Želja nam je da pripadnici Hrvatske vojske pomognu da se što brže i što učinkovitije sanira šteta nakon velikog nevremena. Bude li potrebno da se još vojnika i još naše mehanizacije angažira u Bošnjacima, Hrvatska vojska spremna je to učiniti", rekao je general Kundid. 

Odluku o korištenju Oružanih snaga RH u pomaganju u uklanjanju posljedica olujnog nevremena u općini Bošnjaci ministar Anušić donio je na zahtjev Ravnateljstva Civilne zaštite.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.