Australci objavili fotografije dubrovačkih policajaca koje optužuju za Brittino ubojstvo

"OVO SU prve fotografije dva dubrovačka policajca koji su povezani s pokušajima otmice stranih turistkinja", navodi australski Sunday Telegraph u tekstu u kojem se hvale kako su "ušli u trag dvojici policajaca" s već poznatog fotorobota koji je u javnost lansirao Channel 7.

Australski dnevnik u svom tekstu navodi kako je hrvatska policija dvojac s fotorobota odmah identificirala i pojasnila kako se radi o policajcima koji su nepravedno optuženi dok su samo obavljali svoju dužnost, te navodi kako se radi o Draganu Palameti i Ivici Rudinoviću. "Hrvatski mediji su vrlo brzo otkrili imena dvojice policajaca. Obojica su oženjeni muškarci s djecom koji rade u odjelu za narkotike", navodi Telegraph.

Telegraph piše kako su njihovi fotografi pratili policajce do njihovih kuća u dubrovačkim predgrađima, te snimili fotografije koje su pokazali djevojci koja tvrdi da je izbjegla otmicu u Dubrovniku. Mlada Australka koja se predstavlja samo kao Amber kaže kako su upravo to muškarci koji su je pokušali ugurati u plavi kombi samo pet dana prije nestanka Britt Lapthorne. "Vidjela sam mu lice... Ne bih izmislila tako nešto, ovo je ozbiljna stvar, djevojka je mrtva. Zašto bih lagala o tome?", odgovorila je Amber nakon što je dubrovačka policija otkrila kako djevojka ranije nije Interpolu mogla dati opis ljudi koji su je pokušali oteti.

Susjedi Dragana Palamete također su razgovarali s novinarima Telegrapha. I oni se slažu da je sličnost s fotorobotom nevjerojatna, ali ne vjeruju da je on imao išta s nestankom Britt Lapthorne ili bilo kakvim otmicama. "Poznajem ga cijeli život i nisam mogao ignorirati ove optužbe pa sam ga pitao o čemu se radi. Rekao mi je da ne može o tome razgovarati jer je pod istragom. Ali sama ta priča nema nikakvog smisla. Organizirana skupina koja napada žene u Dubrovniku? Ma dajte, to je ludo", kazao je Palametin susjed, a složila se i vlasnica lokalne trgovine Jela Benić: "Poznajem ga otkad se rodio. Nema šanse da su optužbe istinite".

Telegraph također piše kako druga djevojka koja je sudjelovala u izradi fotorobota, Amerikanka Jennifer Blanchard, na osnovu fotografija prepoznati drugog policajca, Ivicu Rudinovića, te dodaje kako dubrovačka policija nije dozvolila Rudinoviću i Palmeti razgovor s novinarima.

P.V.
Foto: Index/Sunday Telegraph

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.