Austrijanci 2017. dali 52.000 eura predujma za dva stana kod Zadra. Stanova još nema

Ilustracija: Shutterstock

ZADARSKA policija objavila je detalje o slučaju prevare na zadarskom području. Dvoje Austrijanaca 2017. godine dalo je 52.000 eura predujma za dva stana koja su trebala biti izgrađena. Novac su dali 39-godišnjakinji i 45-godišnjaku. Stanova još nema, a dvojac je prijavljen za prevaru.

"Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjom hrvatskom državljankom i 45-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog kaznenog djela prevare.

Sumnjiči ih se da su u kolovozu 2017. godine, s ciljem stjecanja nepripadne materijalne koristi, od dvojice državljanina Austrije u dobi od 40 i 44 godine primili predujam u ukupnom iznosu od preko 52 tisuće eura za kupnju dvije stambene nekretnine na zadarskom području, nakon čega nisu ispoštovali dogovor jer nekretnine nisu izgrađene u dogovorenom roku niti su oštećenima vratili novac.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo prevare, protiv oboje osumnjičenika je nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena kaznena prijava", objavila je policija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.