Baldasarovom direktoru Splitske obale otpremnina od 50.000 kuna, ostalo nenaplaćeno potraživanje

Foto: Ivo Cagalj/Pixsell

PERISLAV BONAČIĆ, direktor Splitske obale u mandatu Ive Baldasara, napustio je tvrtku uz otpremninu od pedesetak tisuća kuna. Upravljanje Splitskom obalom nedavno je preuzeo Dražen Delić, rođak supruge Željka Keruma, šefa HGS-a, koji se uz Sašu Horvata, brata Fani Kerum, skrasio u Nadzornom odboru Obale, tvrtke koja je osnovana za vrijeme njegovog mandata u Banovini 2010. godine. Splitska obala samo je jedna od nekoliko gradskih firmi koja je došla pod kontrolu Željka Keruma. Njegovi ljudi preuzeli su i Parkove i nasade te Stanoupravu.

Nenaplaćeno potraživanje od 1,7 milijuna kuna

Splitska obala je pod upravljanjem Perislava Bonačića doživjela neviđenu kadrovsku ekspanziju, a dosta se pisalo i o tome tko je sve uhljebljen u tu gradsku firmu. Bonačić odlazi iz tvrtke premda se očekivalo da će u njoj za godinu dana dočekati penziju. Premda se službeno ništa nije moglo dobiti, čini se da je u Obali isplivao problem s jednim ugovorom i nenaplaćenim potraživanjem od 1,7 milijuna kuna za tri poslovna prostora na Bačvicama. Dug navodno nije plaćen četiri godine.

Bonačić nam je ustvrdio kako je firmu ostavio u dobrom financijskom stanju i da odlazi sporazumno nezadovoljan ponuđen radnim mjestom. Otpremnina mu je šest plaća. Bonačić je inače imao 12 tisuća kuna mjesečno neto plaće, no tvrdi da otpremnina iznosi tek pedesetak tisuća kuna. Što se potraživanja tiče, tvrdi da će se naplatiti i da to nije bio razlog njegovog odlaska.

Revizori češljaju poslovanje gradskih firmi u Splitu

Bonačić je inače prvi Baldasarov direktor koji se pokupio iz firme. Većina će se, čini se, skrasiti na nekakvom pomoćničkom mjestu koje u žargonu u splitskim gradskim tvrtkama zovu Johnnie Walker. Nova uprava najčešće ne voli da im se bivši direktori miješaju u poslovanje pa ih na novim pozicijama ne opterećuju s previše posla.

Splitski dogradonačelnik Nino Vela, koji po ovlaštenju gradonačelnika Opare predstavlja skupštine gradskih trgovačkih društava, potvrdio nam je odlazak Bonačića iz Splitske obale, no o nenaplaćenom dugovanju od milijun i nešto kuna nije upoznat. No, kaže kako je u sve gradske firme poslao revizore i kako će novi direktori temeljito istražiti poslovanja prethodnika i o tome podnijeti izvještaj.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.