Propast summita o Gazi nakon što je pogođena bolnica. Biden otkazao posjet

Foto: EPA

Bijela kuća je priopćila da Joe Biden ipak neće putovati u Jordan kao dio svog putovanja na Bliski istok.

Jordanski ministar vanjskih poslova Ayman Safadi rekao je ranije da Jordan više ne održava planirani summit s američkim predsjednikom te egipatskim i palestinskim čelnicima koji se trebao održati sutra u Ammanu. Safadi je u razgovoru za Al Jazeeru rekao da je summit otkazan jer "nema smisla sada razgovarati o bilo čemu osim o zaustavljanju rata".

Nakon ove objave iz Bijele kuće Biden se ukrcao u zrakoplov Air Force One koji će poletjeti za Izrael. Američki predsjednik u srijedu će se sastati s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom.

Odluka Joea Bidena da otkaže planirano zaustavljanje u Jordanu nakon posjeta Izraelu dolazi nakon što je Jordan otkazao četverostrani summit zakazan za srijedu s američkim predsjednikom te egipatskim i palestinskim čelnicima.

Predsjednik Palestinske samouprave Mahmoud Abbas ranije je objavio da neće sudjelovati na sastanku u Jordanu. Visoki palestinski dužnosnik rekao je da će se Abbas umjesto toga vratiti u Ramallah, sjedište svoje vlade na okupiranoj Zapadnoj obali, nakon eksplozije u bolnici u Gazi za koju Palestinci kažu da je ubila stotine ljudi i za napad optužuju Izrael koji sve demantira i navodi da je bolnica pogođena raketom iz Gaze.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.