Biden: Cijena rata su ubijeni nevini ljudi

Foto: EPA

Američki predsjednik Joe Biden smatra da bi kriza između Izraela i Gaze trebala uključivati put prema miru, uključujući i nezavisne države za Izraelce i Palestince te integraciju Izraela među svoje arapske susjede.

Biden: Vjerujem da su nevini ubijeni, to je cijena rata

Biden je danas zajedničku konferenciju za medije s australskim premijerom Anthonyjem Albaneseom otvorio rekavši da je američka potpora izraelskoj obrani čelično čvrsta, no i da obje strane trebaju razmisliti o putu prema naprijed u regiji jednom kad se kriza u Gazi razriješi. Izraelci i Palestinci jednako zaslužuju živjeti jedni pored drugih u sigurnosti, dostojanstvu i miru, rekao je Biden.

Kazao je da je jedan od razloga zašto su militanti Hamasa napali južni Izrael taj da spriječe normalizaciju odnosa između Izraela i Saudijske Arabije. Izrael je u osvetničkom bombardiranju ubio više od 6500 ljudi.

"Vjerujem da su nevini ubijeni i da je to cijena rata. Jednom kad kriza završi, mora postojati vizija što dolazi sljedeće u regiji", naglasio je Biden i dodao: "Nastavljaju me obavještavati o naseljenicima koji napadaju Palestince u Zapadnoj obali. Napadaju Palestince ondje gdje se smiju nalaziti."

Albanese je rekao da će Australija dati dodatnih 15 milijuna dolara humanitarne pomoći za civile u Gazi. Također je obećao nastavak suradnje u borbi Ukrajine protiv ruske invazije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.