Bijela kuća: Dosad je u Ukrajini ubijeno i ranjeno više od 30.000 vagnerovaca

Ilustracija: EPA

BIJELA kuća je objavila kako je dosad u Ukrajini ubijeno i ranjeno više od 30.000 pripadnika ruske plaćeničke skupine Wagner. Vagnerovci su posljednjih mjeseci sudjelovali u ruskoj ofenzivi oko Bahmuta i Soledara u Donjeckoj oblasti na istoku Ukrajine, piše Reuters

Privatna vojna kompanija Wagner je posljednjih mjeseci popunjavala svoje redove regrutacijom kriminalaca kojima je dopušten izlazak iz zatvora ako se odu boriti u Ukrajinu. Sjedinjene Države kažu kako 90% vagnerovaca ubijenih u Ukrajini od prosinca otpada na bivše osuđenike. 

Prigožin tvrdi da više ne regrutira zatvorenike

Britansko ministarstvo obrane je ranije danas priopćilo da je Wagner rasporedio veliki broj osuđenika u Ukrajini te da su oni "vjerojatno doživjeli stopu žrtava do 50 posto". Jevgenij Prigožin, osnivač Wagnera, prošlog je tjedna izjavio kako su u potpunosti prestali regrutirati zatvorenike. 

"Regrutiranje zatvorenika u Wagnerovu skupinu potpuno je prestalo. Sve obveze prema onima koji trenutno rade za nas se ispunjavaju", rekao je Prigožin, ali nije pojasnio zbog čega je Wagner prestao s tom praksom. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.