Bivša žena Francuza koji je doveo 50 muškaraca da je siluju: Zar nemaju mozak?

Foto: EPA

Bivša supruga Francuza optuženog da je regrutirao nepoznate muškarce kako bi je silovali dok je bila drogirana izjavila je na sudu da nikada nije pristala na takvo što te je muškarce koji su je silovali nazvala degenericima.

Gisèle Pélicot (72) na suđenju svom bivšem suprugu Dominiqueu (71) i pedesetorici drugih muškaraca koje je on pozvao da je siluju rekla je: "Nikada, ni na trenutak, nisam dala pristanak svom bivšem suprugu ni tim drugim muškarcima", rekla je.

Neki od optuženih priznali, drugi tvrde da su mislili da su se bivši supružnici dogovorili

Dominique Pélicot priznao je da je drogirao svoju tadašnju suprugu sedativima i lijekovima za smirenje, a zatim zvao desetke nepoznatih muškaraca, koje je regrutirao online, da je siluju između 2011. i 2020. godine, piše Guardian.

Pedeset muškaraca, u dobi između 26 i 74 godine, među kojima su vatrogasci i novinari, navodno je regrutirao Pélicot. On je rekao da su znali da ih poziva da siluju njegovu tadašnju suprugu. Neki od optuženih muškaraca priznali su da im je Pélicot rekao da drogira ženu, dok su drugi tvrdili da su u to vrijeme vjerovali da se par prethodno o svemu dogovorio.

Gisèle Pélicot izjavila je da se osjećala poniženo tijekom ispitivanja odvjetnika obrane, koji su tvrdili da su muškarci možda pogrešno procijenili situaciju ili mislili da je ona pijana ili se pak pretvara da spava i sudjeluje u dogovorenoj igri.

"Zar se nitko nije zapitao kad je vidio ženu koja spava u krevetu?"

"Osjećala sam se poniženo u ovoj sudnici. Nazvali su me alkoholičarkom i sudionicom svega" rekla je i dodala da joj je život bio uništen tijekom deset godina. "U stanju u kojem sam bila nisam mogla reagirati. Bila sam u komatoznom stanju. Videozapisi to pokazuju."

"Ovi muškarci su degenerici. Počinili su silovanje... Kad vide ženu koja spava u krevetu, zar se nitko nije zapitao? Zar nemaju mozga?" poručila je.

Iako je godinama imala neobjašnjive rupe u sjećanju i ginekološke probleme, Gisèle Pélicot rekla je da nije bila svjesna silovanja sve dok policija nije pronašla fotografije na računalu njezina supruga i obavijestila je o tome.

Njezin bivši suprug ponovno ju je zamolio za oprost tijekom suđenja, ali ona je gledala u pod i nije reagirala. Odgovorila je i na primjedbe odvjetnika obrane koji je na sudu rekao da "postoje različite vrste silovanja" u pokušaju da opravda tvrdnje nekih muškaraca da su mislili da sudjeluju u igri para. "Ne, ne postoje različite vrste silovanja. Silovanje je silovanje", poručila je.

"U sudnici sam se osjećala kao da sam ja optužena"

Odvjetnik se kasnije ispričao zbog tih riječi. Rekao je da je htio razlikovati pravnu definiciju silovanja od "medijske" definicije. "Žao mi je što su vas te riječi povrijedile i šokirale", poručio je.

Sud je pregledao eksplicitne fotografije Gisèle Pélicot koje je njezin bivši suprug snimio bez njezina znanja, što je i priznao na sudu. Rekla je da se osjećala kao da je ona optužena u sudnici, dok 50 muškaraca optuženih za silovanje sjedi i promatra. Razumije, rekla je, zašto žene oklijevaju prijaviti silovanje.

Podsjetimo, Gisèle Pélicot zatražila je da suđenje bude otvoreno za javnost kako bi se podigla svijest o upotrebi droga u seksualnom zlostavljanju. Suđenje se nastavlja i očekuje se da će trajati do prosinca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.