Bivši direktor Pivovare Laško odbacuje bilo kakvu krivnju za pranje novca i zlouporabu položaja

BIVŠI direktor Pivovare Laško, Boško Šrot je izjavio danas da za vrijeme vođenja tvrtke nije prekoračio svoje ovlasti, niti da je krivotvorio dokumente i da nije stekao nikakvu imovinu. "U spektakularnoj policijsko-političkoj akciji u premetačinama domova nisu ništa pronašli, niti zaplijenili niti jednog dokumenta kojeg nisu već imali. Svi dokumenti na kojima očito počiva osuda dokazuje da je Pivovara Laško u tom poslu zaradila tri milijuna eura od kojih je državi plaćala porez. Ja osobno nisam imao nikakve koristi od spomenutog posla", kazao je Šrot.

Kao što je poznato, policija je prošli tjedan predala državnom tužiteljstvu kaznenu prijavu protiv sedam fizičkih i tri pravne osobe zbog utemeljene sumnje pranja novca, zlouporabe položaja te krivotvorenja i uništavanja poslovnih dokumenata. Aktivnosti je vodila skupina tužitelja koja se bavi suzbijanjem organiziranog kriminala, kojom su izvršili 19 kućnih pretresa, prenose slovenski mediji. Šteta prouzročena pretresima domova iznosi nekoliko milijuna eura. Među osumnjičenima za pranje novca je i bivši predsjednik uprave Istrabenza Igor Bavčar.

Prijava protiv Šrota i Bavčara, pretpostavlja se, da je povezana s njihovim privođenjem krajem rujna, kada je policija istraživala prodaju 7,3-postotnog udjela Istrabenza, do kojeg je Bavčar pokušao doći tajnom operacijom u sklopu koje je vlasnički udio preprodavan preko pet ili šest tvrtki kako bi se sakrio trag o vlasništvu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.