Bivši kapetan Lastova: Ja bih sutra tim trajektom pošao preko Pacifika

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

U teškoj nesreći na rivi u Malom Lošinju jučer oko 15 sati na pomorce je pala više tona teška rampa Jadrolinijinog broda Lastovo. Poginula su tri, a jedan pomorac je teže ozlijeđen te je helikopterom prevezen u riječku bolnicu. Ozlijeđeni pomorac je stabilno i pri svijesti te nije životno ugrožen.

Bivši kapetan: Trajekt je star, ali uredno održavan

Umirovljeni kapetan Milo Sršen za Novu TV je rekao da ne zna što je pošlo po zlu. Gotovo 14 godina bio je zapovjednik ovog trajekta.

"Jedan od poginulih je od mojih početaka u Jadroliniji, dok sam ja bio časnik, on je bio motorist i onda smo poslije bili na Lastovu. On je na brodu bio skoro 30 godina, živio je s tim brodom", rekao je Sršen, koji je prije nekoliko dana otišao u mirovinu.

Kaže da je brod ostavio u dobrom stanju.

"Star je, ali je uredno održavan, posjeduje sve uredne dozvole i brod je ispravan. I ja bih sutra njim pošao preko Pacifika", rekao je Sršen.

Zastave na pola koplja

Na svim brodovima Jadrolinije zastave su spuštene na pola koplja, a na upravnoj zgradi u Rijeci izvješena je crna zastava žalosti.

U Malom Lošinju proglašeni su dani žalosti 12., 13. i 14. kolovoza, tijekom kojih će zastave biti spuštene na pola koplja na zgradi gradske uprave, javnim ustanovama i trgovačkim društvima, a otkazuju se svi programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera na javnim mjestima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.