Bivši šef britanske vojske: Rusi bi mogli započeti masivni topnički napad na Herson

Foto: EPA

BIVŠI čelnik britanske vojske i general Richard Dannatt upozorio je da bi Rusija ubrzo mogla započeti "masivni topnički napad" na Herson, nakon što su se iz ovog strateški važnog grada Rusi povukli u petak. Dannatt je kazao da je situacija u ovom južnom ukrajinskom gradu "zanimljiva" te da su ruske snage bitku za njega "izgubile prije nekoliko mjeseci, a ne prije nekoliko dana ili tjedana".

"Njihov pokušaj da iz Mariupolja preko Hersona i Mikolajiva dođu do Odese i zaprijete Moldaviji te Ukrajini oduzmu cijelu južnu obalu propao je još prije nekoliko mjeseci", kazao je Dannatt. No upozorio je da se sada može očekivati da će Rusi pripremiti svoje defenzivne pozicije koje još uvijek drže na istočnoj obali Dnjepra. S njih vrlo lako mogu napadati Herson.

"Brinem se da će se stanovnici Hersona poneseni euforijom sada početi kretati gradom kao da je sve normalno. No mislim da će Rusi započeti napade na grad koji će potrajati neko vrijeme", tvrdi on.

Putin misli da je hrabar, ali se ne želi suočiti s 19 svjetskih vođa

Na pitanje o tome što misli o tome što Putin nije otišao na sastanak G20, Dannatt je kazao da smatra da mu to nikad i nije bila opcija. "Putin možda misli da je hrabar, ali teško da bi otišao tamo i suočio se s još 19 svjetskih vođa", kaže Dannatt.

"Poslao je Lavrova da obavi njegov posao. Htio bih pohvaliti Rishija Sunaka jer je rekao kako stvari stoje i otvoreno kritizirao Rusiju i Putina", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.