Bivši zamjenik šefa IDF-a: Ne vjerujem Netanyahuu, Izrael treba raspisati nove izbore

Foto: EPA

Bivši zamjenik načelnika stožera IDF-a u razgovoru za Sky News rekao je da ne vjeruje da izraelska vlada radi dovoljno na vraćanju izraelskih talaca iz zatočeništva Hamasa.

Pričuvni general bojnik Yair Golan bio je na prvim linijama obrane od prošlogodišnjih napada Hamasa na Izrael te je vlastitim očima vidio "masakr", "najgoru scenu" koju je vidio u gotovo 40 godina borbenog iskustva, kako je opisao.

Ne vjeruje Netanyahuu

General bojnik Golan sada je dio izraelske politike i predsjednik je stranke progresivnih demokrata. Poziva na nove izbore koji bi se po njemu trebali održati "što je prije moguće". 

"Nemam dojam da se izraelska vlada toliko trudi osloboditi taoce", rekao je. “Ali mogu vam reći da ćemo oslobađanjem svih talaca moći postići prekid vatre na jugu. S prekidom vatre na jugu, moći ćemo ići naprijed s prekidom vatre na sjeveru, a s prekidom vatre na obje fronte, moći ćemo općenito započeti najpotrebniji proces oporavka izraelskog društva", tvrdi Golan.

Na pitanje misli li da je Benjamin Netanyahu već trebao postići dogovor o prekidu vatre s Gazom, general bojnik Golan nema pozitivno mišljenje. "Nažalost, ne vjerujem Benjaminu Netanyahuu. Ne vjerujem IDF-u", rekao je Golan o Netanyahuu koji se prije početka rata u Gazi prije godinu dana suočavao s optužbama za korupciju i podrivanje demokracije u zemlji. 

"Vjerujem izraelskom društvu. Vjerujem izraelskim građanima, divnim građanima koji su se uspjeli oporaviti na vrlo impresivan način", zaključio je Golan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.