Bjelovarski policajac pritvoren zbog spolnog zlostavljanja partnerice i njene sestre

Foto: Damir Špehar/Pixsell

Policijskom službeniku bjelovarsko-bilogorske Policijske uprave, osumnjičenom za kazneno djelo bludnih radnji, sudac istrage odredio je jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Bjelovarska policija je ranije priopćila kako se osnovano sumnja da je policijski službenik PU bjelovarsko-bilogorske počinio kazneno djelo na štetu ženske osobe, a za koje je propisana kazna zatvora do tri godine.

Policajac je uhićen, a istragu nad osumnjičenim proveli su Služba kriminalističke policije bjelovarsko-bilogorske PU i Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru.

Iz Sindikata policije Hrvatske osudili su svako pogrešno postupanje prema ženama, a konkretan slučaj nisu željeli komentirati, s obzirom da je postupak u tijeku.

Žrtve partnerica i njena mlađa sestra

Prema informacijama RTL-a, jedna od žrtava policajca iz Bjelovara, koji je bio dugogodišnji sindikalni povjerenik, je njegova partnerica, a druga njena mlađa sestra, što ovaj slučaj čini posebno šokantnim.

Istraga je u tijeku, a policija i Državno odvjetništvo daju minimalne informacije o slučaju.

Sindikat policije Hrvatske, kroz izjavu predsjednika Dubravka Jagića, najoštrije je osudio bilo kakvo zlostavljanje žena, ali su se suzdržali od komentiranja zbog aktivne istrage.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.