Dvoje uhićenih zbog ubojstva Sablje

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

MINISTAR unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je da je policija uhitila dvije osobe koje se dovode u vezu s jučerašnjim ubojstvom 41-godišnjeg Tomislava Sablje te da se trenutno može zaključiti kako se ne radi o unaprijed planiranom ubojstvu ili dogovorenom sukobu.

"Osnovno je da je policija reagirala promptno i da je uhitila dvije osobe koje se dovode u vezu s tim ubojstvom", kazao je ministar Božinović, koji je u Jasenovcu bio na komemoraciji proboja zatočenika tog logora.

"U ovom trenutku možemo zaključiti da se ne radi o nekakvom unaprijed planiranom ubojstvu ili dogovorenom sukobu involviranih pojedinaca", ustvrdio je dodavši kako je ubojstvu vjerojatno prethodila svađa, ili policijskim žargonom rečeno - situacijski delikt. U tijeku je kriminalistička istraga te će se nakon toga sve moći reći u detalje, naglasio je Božinović.

Tomislav Sabljo ubijen je hicima iz vatrenog oružja u subotu oko 4:40 u noćnome klubu Ritz u Ulici Florijana Andrašeca nakon fizičkog sukoba više osoba. Ubijeni Sabljo optuženik je iz Uskokove akcije Tebra u kojoj je bio jedan od uhićenih zbog krijumčarenja gotovo 16 tona marihuane, ali i paljenja automobila i utjerivanja dugova.

"Kriminala ima, ali se efikasno suzbija"

Božinović je ustvrdio kako je policija bila učinkovita u tome slučaju te da razina sigurnosti i razriješenosti kaznenih djela i općeg kriminaliteta u Zagrebu i u Hrvatskoj nikad nije bila veća. 

"Kriminala ima, nikad nismo govorili da ga nema, ali se kriminal u Hrvatskoj efikasno suzbija i Hrvatska je po broju razriješenosti najtežih kaznenih djela u samom vrhu Europe, ako ne i na vrhu", naglasio je ministar unutarnjih poslova.

Na pitanje treba li uvesti strože kontrole pri ulasku u noćne klubove i je li to dovoljno dobro regulirano, Božinović je kazao da se generalno zna pod kojim se uvjetima može nositi oružje.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.