Branitelji zbog presude Glavašu najavljuju izlazak na Markov trg: U ratu se vidjelo što sve možemo!

"BRANIMIR GLAVAŠ nije moj prijatelj. Zapravo, ja sam mu jedini rekao što ga ide. Ali ovo što hrvatsko pravosuđe radi braniteljima je ratni zločin", reagirao je bivši ministar unutarnjih poslova i predsjednik udruge Hrvatska straža na presudu Ivanu Vekiću.

"Lažov je svatko tko tvrdi da hrvatska vlast nije imala utjecaja na presudu Branimiru Glavašu. Ruganje s braniteljima mora prestati!", poručio je Vekić, koji se u svom izlaganju dotaknuo i presude Mihajlu Hrastovu, kojeg je Vrhovni sud kaznio s osam godina zatvora zbog ubojstava na Koranskom mostu, iako je prije toga čak triput oslobođen optužbi. "Koliko godina zatvora će dobiti agresori na Osijek, u kojem je stradalo 1200 ljudi?", zapitao se Vekić.

Vekić je najavio borbu za prava branitelja (odnosno "hrvatskih junaka", kako ih je nazvao), te kazao kako će im pomoći na sve moguće načine, makar to značilo pribjegavanje nelegalnim opcijama, poput izlaska na Markov trg. "Nećemo čekati da dođu i po nas! Izaći ćemo na Markov trg s kojeg nas samo sveti Ante može potjerati, vlast i policija to ne mogu. A ako dođe do nasilja, zaigrat ćemo drugačiju vrstu igre - u ratu se vidjelo što mi sve možemo", zaključio je Vekić i dodao kako tu izjavu svatko može protumačiti kako želi. Vekiću i njegovoj Hrvatskoj straži potporu su dale i ostale braniteljske udruge u Hrvatskoj.

J.C.
Foto: Vlado Kos / CROPIX

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.