Nožem uboden brat DP-ovog ministra

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Jučer ujutro u Trilju nožem je napadnut Zvonimir Šipić, 54-godišnji brat DP-ovog ministra demografije i useljeništva Ivana Šipića. Javlja to Slobodna Dalmacija, koja je i razgovarala s napadnutim ministrovim bratom.

"Vikao je da će me zaklati"

"Samo je zamahnuo nožem prema meni i uzviknuo – zaklat ću te!" rekao je Slobodnoj još uvijek pod šokom Zvonimir Šopić i pokazao ubodnu ranu. Nožem je napadnut jučer oko 9:30 na ulazu u ambulantu Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije u Trilju. 

"Sreća što se znam obraniti, jer što bi bilo da je netko slabiji bio od mene na tom mjestu. Čovjek kojeg poznajem površno, iz viđenja, samo je nasrnuo na mene i nanio mi reznu ranu na lijevoj ruci", nastavio je opisivati. Sve je, kaže, rezultiralo sa šest šavova na ruci.  

"Nema to veze ni s bratom ni sa mnom"

U Trilju su, prema pisanju Slobodne, počele kalkulacije kako je to sve zbog Zvoninog brata Ivana Šipića, nekadašnjeg HDZ-ovog gradonačelnika Trilja, danas aktualnog ministra demografije i useljeništva, iz kvote Domovinskog pokreta.

"Ma nema vam to sve veze, ni sa mnom ni s bratom. Jednostavno se radi o budali koja je očito psihički poremećena, a jučer je bilo jako jugo i eto incidenta", rekao je Šipić kojeg u Trilju, osim po tome što je brat ministra, znaju kao automehaničara, a bio je i dragovoljac Domovinskog rata. 

"Stvarno je sreća što se nije dogodilo veće zlo. Zamislite da je napao neko dijete, ženu, trudnicu ili stariju bolesnu osobu, koji su bili kod liječnika u ambulanti, koja se ne bi znala obraniti kao ja. Jer je budala samo izlazio od liječnika, otvorio vrata i nasrnuo na mene koji sam ulazio. Bit će sve u redu, policija radi svoj posao, ja sam sada OK i sve je dobro prošlo", rekao je. 

Što kaže policija

Policija je potvrdila događaj.

"Zaprimljena je dojava oštećenog da ga je na području Trilja njemu poznati muškarac ozlijedio tako da mu je zadao ubodnu ranu u predjelu ruke i udaljio se s mjesta događaja. Oštećenom je pružena liječnička pomoć i odveden je u splitsku bolnicu na dodatni pregled. Prema prvim informacijama, lakše je ozlijeđen.

Policijski službenici su pronašli muškarca koji se udaljio s mjesta događaja. Uhićen je, bit će doveden u službene prostorije i nad njim će se provesti kriminalističko istraživanje. Na mjestu događaja obaviti će se očevid", stoji u prvom priopćenju iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.