Britanci: Rusi su potučeni kod Bahmuta. Razočarani su, govore o ogromnim gubicima

Foto: EPA

BRITANSKO ministarstvo obrane objavilo je informacije o stanju kod Bahmuta. Riječ je o dnevnim informacijama koje Britanci prikupljaju putem svojih obavještajaca.

Britanci tvrde da su Ukrajinci odbili sve ruske protunapade kod Bahmuta i zadržali kontrolu nad oslobođenim teritorijem. "Tijekom prošlog tjedna ruske su snage uložile napore u izvođenju lokalnih protunapada protiv ukrajinskih snaga koje su napredovale u sektorima Orihiv i Bakhmut.

U oba su područja ukrajinske snage porazile ruske napade i zadržale kontrolu nad nedavno oslobođenim teritorijem", pišu Britanci.

"Komentari koje je objavila ruska vojna zajednica ukazuju na krajnje razočaranje među onima koji su uključeni u ove protunapade, posebno u blizini Bahmuta, s izvješćima o 'loše zamišljenom' napredovanju, nedostatku topničke potpore i velikim gubicima", pišu Britanci.

Tijekom posljednjih devet mjeseci, ruske snage u Ukrajini pokazale su se sposobnima za provođenje čvrstih obrambenih operacija. Međutim, i dalje pokazuju samo minimalne sposobnosti u ofenzivi. Zapovjednici se bore da orkestriraju složene zajedničke operacije, koncentriraju dovoljno topničkog streljiva i održe visok moral i napadački duh, pišu Britanci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.