Britanija poziva Izrael da bude suzdržan

Foto: EPA

Britanija i dalje podržava pravo Izraela da se brani, ali je pozvala da pokaže suzdržanost u bilo kakvoj vojnoj akciji protiv palestinske militantne skupine Hamas, rekao je ministar vanjskih poslova James Cleverly. Obraćajući se medijima, Cleverly je kazao da je u razgovorima s izraelskom vladom istaknuo potrebu da se civilne žrtve svedu na minimum.

"Suzdržanost i disciplina - to su obilježja izraelskih obrambenih snaga koje želim vidjeti", rekao je Cleverly za Sky News. Izrael se priprema za kopneni napad u Pojasu Gaze koji kontrolira Hamas, nakon što je rekao Palestincima da bježe na jug prema zatvorenoj granici s Egiptom.

Cleverly: Hamas ne smije dobiti ono što želi

"Učinite sve što možete da spriječite Hamas da dobije ono što želi, a to je da ovo eskalira u širi regionalni sukob", dodao je Cleverly te odbio reći jesu li za britansku vladu neke izraelske akcije u Gazi povreda međunarodnog prava.

Ujedinjeni narodi, visoki dužnosnici EU i agencije za pomoć izrazili su takvu zabrinutost u trenutku dok se mnogi Palestinci muče da pobjegnu uoči koordinirane ofenzive u Pojasu Gaze koja uključuje zračne, kopnene i pomorske snage. Ofenziva se očekuje u trenutku dok civili i dalje trpe pod potpunom opsadom koju je uveo Izrael nakon smrtonosnog upada bez presedana militanata Hamasa u tu zemlju prošlog vikenda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.